Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz tzimash #418 üzenetére

    Nem lett volna jobb ha egy kisajtót teszel alulra a faszén pótlása végett :F Csak egyszerűbb mint mindent kipakolni és úgy berakni a faszenet ha véletlen kevés lenne, ráadásul rengeteg hőt vesztesz olyankor és a hús is csak edződik olyankor.
    Amúgy szép munka, gratulálok :K

    [ Szerkesztve ]

  • Essejó

    Topikgazda

    válasz tzimash #418 üzenetére

    Kezdjél csirkecombbal, az kb 3 óra alatt megvan, és igen inkább rakjál bele több szenet mint utólag menet közben kelljen rátölteni. Kezdetben én is sokszor alálőttem a mennyiséget, és szedhettem szét a rátöltéshez, ha sokat raksz bele az nem gáz, amikor kész a hús, elzárod a levegőt, a parázs kialszik, legközelebb megrázod, hogy a hamu kijöjjön belőle, rátöltesz begyújtod ennyi.
    A Seasoning jelentése: Valami kis edénybe kiöntesz étolajat, pl. repce, és egy darab rongyot belemártogatva vékonyan kikened a teljes belső felületet. Aztán begyújtasz a kosárban, raksz rá füstölőfát és felfűtöd, kb 200 fokra. Közben az elején játszogathatsz a légbeömlőkkel, hogy hogy tudod beállítani a 110 fok körüli hőmérsékletet, de a végére legyen meg a 200 fok, hogy az olaj ráégjen a felületre, ez ad egy alapvédelmet a lemeznek, és elveszi a hordó fémszagát. A deflektor lemez a seasoning-nél még nem kell bele. Egyébként igen moderálja a hőt, és segít az egyenletesebb hőelosztásban. Mondjuk én nem a tetejéhez közel grilleznék, sokkal jobb lenne ha rá tudnád grill közben is tenni a fedőt. Nem véletlenül hatékonyabbak a fedéllel lecsukható grillek. De ezt majd kitapasztalod. Mindenesetre valami könnyű dologgal kezdjél, pl csirkecomb, és szárny. Két óra füst, egy óra becsomagolva, aztán kicsomagolva vissza tenni a rácsra, és lekenni valami glazeval, amit rámelegítesz egy 20 perc alatt. A maghőre figyelj, az idő az nem számít, a csirkecombot is pontra sütjük. Készen van amikor a csont mellé beszúrt maghőmérő azt mutatja, hogy 82 °C-os. Mikor leveszed a rácsról, érdemes a tálat letakarni egy 20 percre, és csak utána neki esni. :) Egy kis olvasni való, de sok okosságot találhatsz még az oldalon.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák