Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz gu007 #899 üzenetére

    Pedig ahogy kivettem a pit masterek szavaiból, a csomagolás nagyon sokat számít, úgy jól átjárja a rákent szósz és omlós lesz az anyag.
    Én alapvetően nem szeretem a mustárt, a hot dogot is natúron eszem :DDD Egy ismerősömnél csülköt sütöttünk kemencében és ott is megkentük a vége felé a csülköt, borsos citromos mustáros páccal és becsomagoltuk egy bő órára, majd a végén még egy órát kicsomagolva sütöttük. Rettenetesen finom lett, a mustárt nem lehetett érezni viszont a hús gyönyörűen foszlott mint a kalács ;]
    A 3200ft/10kg sem rossz, bár én 2700 ért láttam a neten hirdetve, de az a 500 forint nem vág földhöz :D

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz gu007 #899 üzenetére

    Ma a lányommal kiégettük a "smokit" legalább így leteszteltük mennyire vetemedik a hőtől, de semmi, minden szépen egyben maradt és nem hajlott meg az ajtó sem, megérte a plusz merevítés és hogy nem hegesztettem végig az ajtót :R Alaposan felfűtöttük, minden elkékült de a festék alig akart leégni, bitang jó anyaggal festették le harminc éve a gyárban.
    Nagyon jól bevált a Franklin féle kémény csatlakozás, igaz sok meló volt vele de nagyon megérte. Gyönyörűen cirkulál benne a fűst, a második képen látható is kép 1. kép 2.
    A Feldon calculator túlságosan alulméretezi a füstcső és a levegő járatokat, háromszoros keresztmetszetű és kétszer olyan hosszúságú füstcsövet raktam mint amit a calculátor számolt és így lett tökéletes. Aki offset smoker -t épít az figyeljen oda mert a kis méretezés komoly problémákat okozhat, persze ez a reversere is ugyan úgy vonatkozik.
    Aki reverse flow építésre adja a fejét, annak érdemes hasonló kéménycsatlakozást készíteni, szerintem klasszisokkal jobb benne így a sütés, szépen körbe járja a fűst a húsokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák