-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
Ha nem túl drágán akarod, akkor megcsinálod magadnak, ettől valamivel olcsóbban kijön. Ezzel amit linkeltél csak pár gond van. Egyáltalán nem szabályozható a levegő bevezetése és a füst (huzat) elvezetése.
Márpedig a füstön sütés (BBQ) megkívánja a min 110°C - max 150°C közti hőtartományt, azt pedig csak a levegő adagolásával tudod szabályozni. Gillezni vagy pizzát sütni ettől még tökéletes lehet.
Mellékelek egy fotót azén tavaly készült UDS-em ről. Kb 40.000 Ft-ba fájt meg némi anyagbeszerzés és pár óra barkácsolás. Ja a szakmám nem lakatos.A következő képen, fűszeres sajtkrémmel töltött Jalapeno paprikával töltött fűszeres csirkemell látható, Bacon szalonnába tekerve, a fenti füstölőben készítve.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Bár ha egy évben csak pár alkalommal használnád, akkor még egy gömb grill is megfontolandó lehet, mint pl. ez vagy ez
A tűzrakó rácsra beteszel egy tégla alakú vizes edényt egyik oldalra, feltöltöd 3/4-ig meleg vízzel, melléborítod a kéményből a faszén parazsat, sőt jobb ha 2/3 faszén és 1/3 parazsat rá a száraz füstölő fát, beteszed a sütő rácsot és a füstölni kívánt húst a vizes edény fölé pakolod.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Értelek, mondhatni egy övet tennél rá.
Az viszont már gáz ha a fedél belső fele festett. Az ilyen hordó füstölőknek a legnagyobb hőterhelése a fedél belső felén van. Belülről nem szabad festeni, hanem elég egy úgy nevezet seasoning. Az az egy rongydarabot étkezési olajba pl Repce mártani és kikenni a hordó teljes belsejét, majd a vizestál és a rácsok nélkül, csak a tűzkosárban tüzet rakni benne, amikor már tüzelsz benne egy darab ideje akkor még füstölőfát is rátenni. Az az olajos kikenés rásül és tökéletesen rozsdamentesen tartja a belső felületét.
Mondjuk én nem adnék pénzt érte, de ha magadnak csinálod meg, akkor valamivel tán olcsóbb. A csináltatott 200 literes UDS ára tudtommal 80K HUF-tól indul.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Kinek mi, ízlés és korgó gyomor kérdése az egész Én pl. minden evő vagyok hal szárnyas lábas jószág jöhet minden, lényeg hogy jól legyen elkészítve. Az oldalassal úgy vagyok hogy másnap szeretem, amikor alaposan kihűlt és kicsapódott rajta a zsír, plusz mellé egy kis "gyilkos" zöldpaprika a csülköt meg ropogós bőrrel.
-
soldi3r
veterán
Ki kellene probalnod a SV-ot. Cirka 30 ora 73 fokon, aztan ~40 perc a grillen, 90 fok koruli maghoig.
(#214) Essejó, Mitol lesz jobb egy vastagabb falu offszet? Nincs az a vastagsag, amitol a szerkezeti acel hoszigetelove vallna. Hotehetetlen tomeget pedig barmibe lehet rakni, meg akar egy kis szigetelest is. Szerintem egy 1-es falvastagsagu hordoval jobb hotartast lehet elerni, mint egy sima 5mm-es tartallyal.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Essejó
Topikgazda
A cucc amit használ, tetszik és be is jön. Még ha hazai BBQ körökben a Gázfűtéses Grill Szentségtörésnek is számít. Viszont amit és ahogy az egyáltalán nem jön be, ez a fehér pizza: csak olíva és sajt (mozarella) a paradicsomot csak utólag teszi rá, és semmi pizzaszósz. Látványnak persze egynek elmegy, de a grillezés és a BBQ az messze nem erről szól amit ő ott művel, legalább is nekem nem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az a kerek valami? Az a neve, hogy Pizza kő, egy préselt kiégetett Samott lap, de legalább ilyen jó eredményt érsz el egy adott vastagságú öntöttvas, vagy szénacél lappal, urambocsá egy minimum 4-5 mm-es vas bordás lemezzel. Esetleg kazán vagy kályhás boltokban lehet venni samott lapot amit felcsiszolsz simára és máris olcsóbban jössz ki mint ha veszel pizza követ.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Beteszed a vasbigyót a sütőbe, feltekered a hőfokot 250 fokra, hagyod kb 1 órát, hogy a vas tuti felmelegedjen. Ki kell tapasztalni, lehet fél óra is elég.
Aztán teszed rá a pizzát.
Mondjuk egy sütölapát szerüséggel, mert egy olyan forro vasat megfogni, még ronggyal se egy élmény.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Viszonylag magasan tartod a parázs felett, vannak ilyen hal alakú rácsos nyeles bigyók amibe beteheted , és egy darab nyársra húzott füstölt szalonnából kicsepegő zsírral kenegeted a grillezendő halat. Nem lehet elrontani csak bírnod kell tartani, mert ha a parázs feletti rácsra teszed ott megég. A fólia sem rossz, de ott sem teheted a rácsra mert túl meleg, de zárt fóliában a saját levétől megfő inkább, grillezve meg teljesen más ízvilág. Ha még is a fóliát választod akkor a fűszerek mellé tegyél egy ág citromfüvet is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- The First Descendant - Kizárólag PC-n lesz játszható a következő teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- DUNE médialejátszók topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MG4 menetpróba
- További aktív témák...