-
Fototrend
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
válasz Peetta14 #636 üzenetére
1? Az kevés. Egy felül, az a kémény az teliben legyen nyitva, és egy lent azon az oldalon ahol a parázs ég. Az alsóval tudod a parázs intezitását szabályozni.
A fantast jó cucc.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Peetta14 #1206 üzenetére
Nem régen láttam hogy egy régi kisméretű sparhelt -et alakítottak át mobil tüzérnek bográcsozásra stb. 4 kerék volt alatta könnyen így mozgatható. Na ,majd ha újra látom akkor bedobom ide.
Én anno párszáz forintért a helyi ocskavas telepről hoztam pár kiló vasat, itthon összehegesztettem és kész is a mobil tűzrakó, bár igazából nem használom de hát legyen egy ilyen is kép1 kép2 kép3 nem ég ki alatta a fű -
lemmy71
Topikgazda
válasz Peetta14 #1211 üzenetére
Nem égeti ki, 3 -as lemezből van alatta egy hamufogó, a második képen látszódik is. Talán egyszer használtam a szülői háznál nincs épített bográcsozó hely oda készült
-
lemmy71
Topikgazda
válasz Peetta14 #1515 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mit is szeretnél tudni
Én tavasszal szereztem egy 8mm kazánlemez lapot amire körbe egy gátervasat hegesztettem peremnek hogy ne folyjon le róla a zsíros szaft. Ahogy te én is a grillre teszem csak én brikettel fűtök alatta, sokkal egyenletesebb a hője. A tortilla tésztát én élesztővel kelesztem, hagyományos búza lisztből sóból étolajjal tejjel és élesztővel készítem. Zsemlényi darabokat szoktam csinálni amit le is lehet fagyasztani. Vörös marhahúsból egy kis bors só és némi fokhagymából elkészítem a húspogácsát, amit a zsíros vaslapon sütök. Közben egy két bacon szalonnát és szeletelt házi kolbászt is felteszek a lapra. Szeletelt erős zöldpaprikát paradicsomot vöröshagymát és tv paprikát lecsós alapra dísztelem. Közben a kinyújtott bucit is sütöm a lapon és néha megtunkolom a belső részét a kisült szafttal. Amikor minden megsült, belepakolom a tésztába és teszek mellé egy két karika lilahagymát és egy vékony trapista sajtlapot, majd össze csukom és még így melegítem egy rövid ideig. Én ajvárt meg uborkát nem teszek bele, így szeretem magyarosan, a kolbász és a szalonna jó szaftot ad neki Persze ki hogy szereti, lehet még gombát ubit stb. bele pakolni.Tavasszal kipróbáltam a Gianni féle pizzatésztát, az is jó tortillának ha folyamatosan szafttal tunkolgatod sütés közben, akkor nem szárad ki
[ Szerkesztve ]