Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Steady74 #51017 üzenetére

    sztem fonott zsinór, a fix és önakasztós módszerek tiltása, aztán előke, horog típus és méret korlátozás kell a kiindulópont legyen.

    Fertőtlenítő érdekes dolog, mindig elfelejtek venni, hogy legyen nálam, de azért is vagyok bizonytalan a szükségességében, mert alapvetően a ponty ugye rágja a kagylót, meg a moszatot a kövekről, növényekről, és szerintem több és nagyobb sebeket szed össze a szája alapesetben, mint amekkora sebet az én kis szakáll nélküli horgom ejt.

    Ez már nagyon személyes, de én mondjuk ezért nem igazán szívlelem az ilyen kis 1-2 ha-s pocsolyákat. Bele van ömlesztve a világ összes hala, általában szinte semmi természetes tereptárgy nincs bennük, cserébe szinte 0-24 nyomják a horgászok a vizet... Szerencsétlen halak, ha enni akarnak valamit, akkor muszáj a horgász által beszórt kaját enni, és nincs semmi helyük "elmenekülni", ha pihenni akarnának. Persze, ha van lelkiismeretes tógazda, akkor vannak kíméleti napok minden héten, és megfelelően korlátozott a horgászhelyek száma is. De pl. nekem még a Törökbálinti tó is határereset, de az legalább nagy vízfelület. Bár ott is akkora a halsűrűség, mint az állat.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák