Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz hermanyi #52695 üzenetére

    Mi számít komoly vagy komolytalan pontyfogásnak azért soktényezős. Az adott víz első körben pl azért behatárolja. Kettő olyan embert ismerek évtizedek óta akik már nyertek országos pontyfogó versenyt is egymástól függetlenül más más versenysorozatban is talán. Az egyikük járt már pontyfogó világbajnokságon is csapattagként. Az ő csónakja egyébként évekig az enyém mellett parkolt , amúgy még mindketten hátulgombolósokként rohangáltunk a vizeken amikor már egymás mellett horgásztunk sokszor , változó eredményességgel. Aztán az évek során barátság lett a dologból. Másikukat is tizenéves korom óta ismerem, amikor véletlenül az etetett helyére ültem és érkezett nagy lendülettel horgászni. De olyan szerencsés helyzetben voltam amikor kezdtem horgászni rokonságban is komoly horgász vitt évekig pecázni akitől lehet ezt azt ellesni még ma is lehet. Legyen szó snecizésről , vagy harcsázásról , állóvízről , vagy folyóvízről.

    Ezzel nem azt akarom mondani mekkora horgász vagyok. :) Csak annyit nem itt hallok először az etetőanyag állagának , oldódási idejének , összetételének , adott halfajra tuningolásának és a többinek jelentőségéről. :)

    Egyébként az oldódási idő - ponty témához mennyire összetett az utóbbi években divatos bojlis-pontyozó paszták. Amik sokszor sok óra oldódási idővel vannak gyárilag elkészítve főleg hidegebb vízben. Nem lepne meg ha az ötlet a kukoricamálé fogósságból kiindulva jött volna. Feltuningolva mindenféle okossággal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák