Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz horcsog #53563 üzenetére

    Az egész horgászipar gyártás része már elég össze-vissza lett. Szerintem Shimanon kívül már nincs más cég aki saját maga gyártja az összes orsóját. Pl Daiwa is a jobb cuccait maga gyártja, de az olcsóbb orsóit gyártatja mással. Mindenki be van rendezkedve arra, hogy megcsinálják ha valaki kifizet.
    Pl a Daiwa skót gyára jó eséllyel így működik: először megtervezik a saját termékeiket, hogy mennyit kell csinálni az adott évben, ez az elsődleges prioritás. Utána ha marad kapacitás akkor jönnek a nagy ügyfeleik akiknek már évek óta gyártanak és jó a kapcsolat. Ha még ezután is marad kapacitás, akkor meg bárkinek gyártanak, hisz ők is pénzből élnek. Max akkor nem csinálják meg ha nem bíznak benne, hogy ki is fizetik, bár ezt előre utalással meg lehet oldani.
    Persze vannak kisebb gyártó cégek is, ők meg vadásznak bárkire aki hajlandó nekik fizetni és csinálnak valamit ami vagy olyan vagy nem, mint ami kell. Ma o9t tartunk, hogyha van tőkéd, simán tudsz indítani egy új márkát, lesz sok jelentkező aki gyárt neked. Nem kell gyártósor és egy csomó mérnök, csak jó üzleti érzék és egy kis marketing.

Új hozzászólás Aktív témák