Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    Hétvégére hazametünk Gyomára, így volt alkalmam a Hármas Körösön és a Torzsás-zugi holtágon horgászni.

    A folyóra keszegezni mentem feederrel. A duzzasztás és a kevés csapadék miatt csak nagyon lassan áramlott a víz. Egy reggeli négy óra hosszú peca alatt egy kb másfél órás periódusban sikerült a halakat az etetésen tartani, karikák és dévérek jöttek, meg volt egy pontyos jellegű kapásom, amit nem sikerült megakasztani. A holtidőben gébek és egy küllő vette fel a csalit.

    A holtágon többször is voltam. Egyik reggel hosszú előkés feederrel horgásztam, csontival és csemegekukoricával, ezt az esetek 80%-ban bedobás után egyből megtalálta a törpe, néha be-becsúszott egy-két keszeg, és csontira egy meglepi halacska:

    Nagyon örültem neki, tavaly nem sikerült fogni, úgy vagyok vele, hogy ezért megérte pár órát piszmogni a törpékkel.

    Másik két délután bordás methoddal a holtág túlpartját horgásztam.
    A parttól 10 méterre van egy törés, annak a belső (mélyebb) oldala csak törpét adott, 10mm-es wafters simán benyelték.
    A törés külső (sekélyebb) oldalán, a parttól 5-8 méterre, a víz fölé nyúló bokrok elé vagy alá dobva már jöttek a botgörbítős kapások. 50-80 centis vízben ott voltak a pontyok, amúrok, és kapással válaszoltak a szinte szájukba dobott csalira.
    Máskor a törés alatt, az akadótól távolabb is felvették a csalit, most viszont egyáltalán nem hagyták el a part menti sekélyebb, melegebb vizet, így kénytelen voltam a bokor alá dobálni, hogy pörgős legyen a peca.
    Viszont amilyen könnyű volt így kapást elérni, annyi nehéz volt a megakasztott halat kifordítani a bokrok alól és a víz alatti láthatatlan akadók közül. Medium feeder bot, 20-as főzsinór, 16-os fonott dobóelőke, 10-es fonott horogelőke. Ez a felszerelés nem arra való, hogy az akadóból 50 méterről kitépjem a halat. Másfél kilósnál nagyobbat nem is sikerült kiiádkoznom onnan. A többi simán megtépett, 8 előke és 3 kosár maradt benn.
    A helyiek jóval durungabb cuccal nyomják, engem egyenlőre nem visz rá a lélek a felszerelés durvítására. Azon agyalok, hogyan lehetne etetéssel kicsalni őket egy könnyebben meghorgászható zónába.
    Két potykát hazavittem a konyhára, anyukám mesefinom rácpontyot sütött.
    Viszont az egyik még ikrás volt, úgy látszik még nem volt nekik elég meleg a víz az íváshoz.

Új hozzászólás Aktív témák