Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    Az elmúlt pár napban otthon voltam Gyomán, és a Torzsás-zugi holtágon pecáztam. A nagy meleg miatt hajnalban, fél öt és reggel nyolc között. Egyszer maradtam kilencig, de nyolc után már nem volt kapás. Leginkább kis pontyokat fogtam, zömében 30-35 centiseket, jött néhány 40 centis is. Akasztottam néhány erősebben védekező halat is, közülük egy 3 kilósat sikerült megfogni, a többi sajnos akadóba menekült, ahol elszakadt az előke, egyszer pedig a főzsinór. Első nap még 10mm-es wafterral csaliztam, aztán másnap váltottam fűzött kukoricára, 2 szem üveges, tejsavas ízű kemény kukorica plussz egy midi méretű hungarocellgolyó. Ezzel a nagyobb csalival kb hasonló mennyiségű kapásom volt mint a wafterral, kb 20 kapás naponta, ebből kb 10 pontyot sikerült partra terelni, kb 5 megtépett vagy lefordult, és kb ötször törpe vette fel a csalit. Talán egy picit nagyobb lett így az átlagos méret, de a fűzött csalit is simán felvette a kispotyesz, a törpe, és egy fél kilós compó is, idén már a harmadik doktorhal, amit ezen a holtágon fogtam.
    360-as, medium jelzésű feeder bottal és bordás kosárral horgásztam, a csalogatóanyag 1 kiló pontyos etetőanyag, és 1 kiló főtt magmix összekeverve, alapozó etetést nem végeztem.
    A szúnyog helyzet elég durva, vastag farmer, vastag kabát, az arcomat meg vastag szuku réteggel védtem. A Körös ártere a nemzeti park része, így ott nincs szúnyogirtás, a holtágak felett a légi permetezést meg valami új EU-s szabály miatt nem engedélyezett.

    Sajnos rapsickodást is tapasztaltam, egy tőlem nem messze horgászó fazon a horgászat végeztével telefonált a cimborájának, hogy jöjjön már ki, mert több szebb pontyot is fogott és haza kéne őket vinni.
    Elég elszomorító és feldühítő volt így szembesülni ezzel a hozzáállással, hogy van, aki így lerabolja a vizet, vagy talán úgy gondolja, hogy hosszú távon elősködhet a többi becsületes horgászon, akinek a befizetéseiből úgyis telepítenek majd.

Új hozzászólás Aktív témák