Új hozzászólás Aktív témák

  • BogyóBP

    addikt

    Kedves Pecatársak, versenypecás forumozok!

    Tegnap haverral lementünk Hárosra és szeretnék "élménybeszámolon" kivűl pár kérdést is felvetni amit nem értek. A rendkivül kedvezőtlen idő ellenére bizakodoak voltunk. Vettünk csontit, kendert, buzát, konzerkukit és nagy főtt lofog kukoricát is. Nagyjából mindenből 2 kilot a csontiból 2 közepes dobozt. Nos a terv az volt hogy én hosszú előkés feederezem majd mig a haverom match botozik majd method modszerrel egybekötve. Kinéztünk egy bedőlt kopasz fát ami inkább volt egy bedőlt villámcsapott fa mindegy. Vizmérés után ami kb a parttól 5-6m re volt olyan majdnem bothozz, 3.70-3.90 volt. Ezt jónak itéltem meg így a szemes takarmánnyal a bedobás után megszortuk. Sajnos a haverom elkövette a hibás hogy SZVSZ nagyon sokat tolt be egy körre majdnem 10 marokkal. Elkezdett volna horgászni mig az én etetőkajám szivta magát és az első dobásra leakadt.

    Itt elkezdem irni miket tapasztaltunk. A match úszo (12g os clarusso csúszóra volt állitva a súlyozás egybehúzva az úszó alá majd kb 30cm után egy kis meritő ólom ami a karbon antennát húzta be, clarusso match gyorskapcsos forgó és a kb 15-20cm es fluocarbon előke 14 es szakállmentes kerek öblü horoggal. Az eresztéket úgy lőttük be hogy az olmozás pont nem érte a feneket csak a forgó és az előke feküdt a fenéken. Viszont sajnos azt vettük észre hogy valamiért vagy bekadt a fenékbe valamibe ami leakadást és előke szakadást okozott vagy egyszerűen az úszó egy idő után magától elmerült. (szerintem levél volt a viz alatt stb nemtudom). A másik fura hogy gyönyörűen lehetett látni a kapást ami legtöbb esetben elhúzós volt, hiába vágtunk be nem akadt meg semmi. Csontinál és kukoricánál is ugyanez volt. Nem volt sok kapás de rendkivül bosszanto volt hogy a temérdek etetés után mire az úszó beállt egyből már kapás pöcögtetés is volt de semmi extra. Fogtunk kb néhány ilyen véletlen során vagy 15 durván ujjnyi hosszú gébet de azon kivül SEMMIT még egy kis keszeget sem.

    Feeder: Hosszúelőkés, egy számomra kényelmesen megdobható távot néztem ki egy 3.30as bottal ez kb olyan 20m volt asszem, itt klipsz be etetőkosár fel dobtam vele kb 8 at sajnos nem sikerült pontosan egy helyre így ment jobbra is balra is kb fél méterrel de a legtöbbje egy helyre landolt. Nos aztán kosárcsere, előke fel 40cm es floucarbon 14 es szakállnélküli horog. Először csontival probálkoztam, viszont ezt a kosarat már úgy töltöttem meg hogy egy csipet csonti, etetőanyag közé zárva. A kosár egy 20G os deáky alagút kosár volt viszonylag kis rácsokkal. ezeket a dobások kosarába lévő kaját jobban összenyomtam mint az etetésnél lévőét így láttam. Dobtam egyet landolt, megvártam mig leér az aljára, amikor a zsinor meglazult kar vissza kifeszit és vár. Kb 5 perc után kis ütögetések kb 1-2 de annyira gyors hogy esélytelen lett volna bevágni. Aztán komolyabb kis húzás 1 tenyeres dévér kb ami kivétel előtt lerugta magát mikor megemeltem valszeg nem akadt túl jól vagy nagyon a szája szélébe. Ezek után akármit variáltam kukorica, csonti, csontikukorica etőtbe kukorica csonti SEMMI! 1-1 pöccintés és üres horog. Kb 5 percenként dobtam újat frissitettem a csalit. Gumin lévő csalitüskére húztam 3 szem csontit keresztbe hátha így beszivja a hal de az eredmény az volt hogy valahogy lekapta róla a szilikonon lévő tüskét így elvetettem a modszert. Már elkeseredésembe a horogra kötöttem egy olyan tüskét ami fonott zsinoron volt és azt csontiztam fel de hiába volt ez a nagyon kicsi rángatások tömkelege nem húzta el úgy hogy be lehetett volna vágni mintha a kosárt lökdösték volna vagy nemtudom. Így a feedert is feladtam és elkezdtem emgúszózni a haver általi etetést. 10 gében kivül amik szerintem véletlen akasztották fel magukat semmit se fogtam csak úszó elmerülés, pöcögtetős kapások tömkelege viz alá húzott úszó ami semmi. Már arra is gondoltam hogy rák bohockodik.. Pár óra szenvedés után minden botot ki a partra és 20 percig csak gondolkodtam mit rontottam el de semmi se jutott eszembe. Fogtam bedobtam a feedert kicsit beljebb mint az etetés gyorsfék ki és úszó de mozditás se volt sehol ugyhogy pakolás és irány haza.

    Kérdésem az hogy hol és mit rontottam el illetve mit kéne változtatnom? Nagyon köszönöm és köszi ha a tartalmas posztot végigolvassátok mert szerintem van tanulságos dolog is benne. :R

    ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0

Új hozzászólás Aktív témák