Új hozzászólás Aktív témák

  • koko52

    veterán

    válasz saen #67694 üzenetére

    Mint írtam ez egy öntöző csatorna a Duna vizét használja. folyamatosan cserélődik ugyebár. Tehát szerves anyag nem halmozódik fel. A partja végig fás, gyökeres, nádas. Vízszint kb állandó. Az ívás adott minden esetben akkor is ha hínártenger van és a nélkül is. A part széle 2-3 méterig sekély, ott mindig volt hínár. Itt a gond az, hogy bedurrant a víz vízinövényekkel és nem lehet halat fogni mert annyi természetes kaját találnak. A ponty szaporulatában ezek a teszkós hibridek komoly szerepet játszanak. Sajnos az anyapontyokat is hazahordják, normális helyen 5kg felett tilos.
    Én láttam tavakat, kisebb folyókat hogy takarít ki az Amur szóval itt igen is hiányzik. Persze ha a természetre hagyunk mindent, sok folyó már nem is létezne, inkább egy mocsárvilág volna kis hazánk. Ez is egy opció.

    [ Szerkesztve ]

    "Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Új hozzászólás Aktív témák