Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz horcsog #89829 üzenetére

    Ööö ezt nem igazán értem. A 40-es fonottat emberi erővel (boton) sosem téped el. Amikor leakadtunk mi is csak úgy tudtuk betépni, hogy fölé csónakkal, evezőre felteker...

    Innentől kezdve ennél vastagabb zsinórnak csak akkor van létjogosultsága, ha valami meg tudja sérteni a zsinórt (kagyló, kövek, stb..)

    De mondom, mi úgy horgásztunk, hogy 40-es főzsinór, 60-as bevonatos előke, csuma fék és ahol horgásztunk egész fasor volt közvelen a part előtt 8-10 méterre, 4-5 méteres ágas bogas fák, tehát amikor kiért a hal a folyómederből ott egy centit sem lehetett engedni a halnak, mert akkor 100% elakadt és akkor indul a szerencsétlenkedés a csónakkal.

    Általában a meder alján szépen kijött 100 méterről a hal addig a pontig amikor a régi folyómeder partját elérte (ahol a fasor van) és ott izomból bele kellett állni és felhúzni a halat mert mind a fa felé indult. Erre tökéletesen alkalmas volt a cucc, a 50-es, 60-as vagy 100-as zsinór semmit nem segített volna, mert nem tudom erősebben húzni a halat (én, fizkailag).

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák