Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    Hét hónapja vettem egy Skmei 6918 digitális, műanyag órát, közel fél évet hordtam is. Továbbra is kitűnő, egyedül az alsó és felső részén lévő, festett felirat kopott meg erősen, ahogy az várható volt.

    Aztán ideiglenesen váltottam egy ilyen Casio 158 utánzatra. Ez a négyszáz forintos változat, nem vízálló, nem tökéletes, ennyiért viszont rendben van.
    Alapjáraton utálom a fémszíjas órákat, mert nehéz, lecsúszik, hordhatatlan. Ez a jellegű viszont marad a helyén, nem szorít, nem nyom, nem izzaszt.

    Ezen felbátorodva beszerzésre került egy Skmei 1123, arany színű, Casio A159-hez és A168-hoz hasonlító darab. Kétezer forint fölött volt egy kevéssel, érdemes nem márka alapján keresni, úgy drágábbakat ad csak.

    Fél nap után a tapasztalatok. Nem akar aranyórának látszani, hanem ez egy arany színű óra. Szép, egyedi, kitűnik, de nem feltűnő. A színe sárga arany, természetesen meg kell gondolni a felvételét.

    A tok gondolom műanyag, hogy festett nikkel vagy más, nem tudom, nyilván ez nem örök életű külső, majd meglátjuk, mennyit bír.
    Üvege úgy tűnik, üveg; nem műanyag, mint tudtommal a Casio. Ennek az arany színe pedig szép tükrös arany, nem sárgás festék, mint a Casio.
    Gombok erős rugóval, hosszú nyomással, de biztos érintkezéssel rendelkeznek.
    A világítása inverz illuminátor, ami 2.5 másodpercig világít, sajnos a funkciók állításakor is.
    Kijelző jó, elég éles, jó kontrasztú, betekintési szöge viszont gyenge.
    Piezo hangos.
    Csap alatt nézve vízálló.
    A szíj úgy látom, festett acél, mint az eredetié is. Nem a pár száz forintos arany változat, ahol kézzel leszedhető festék, ez jóval ellenállóbb, majd ezt is meglátjuk, mit bír.

    Apró, használat közben nem igazán észrevehető pontatlanságok vannak, összességében viszont kifejezetten jó minőségű, korrektül összerakott óra benyomását kelti látványra is és kézbevételkor is. Színe miatt egyedi, mégsem kelt aranyozott "Rolex" jelleget, apróbb és digitális mivolta miatt. Kritikus pont a bevonat, meglátjuk.

    Pontosságot még nem tudom, remélhetőleg olyan példaértékű, mint a másik Skmei, - 3 mp / hó.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák