Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Donki Hóte #14920 üzenetére

    Bocsánatot kérek, ha félreérthető voltam, a magyarázatomban, hogy miért nem javítanak olcsó kínai órákat az órások, az nem a "topikórásra" vonatkozott, általánosságban próbáltam megértetni, hogy ha egy óra 10-20 dollár, akkor a javítás ára esélyesen több, mint maga az óra. Tudom, hogy sokak számára kevés a fogódzó a javítások mibenlétére, de azzal azért már sokan találkoztak szerintem, hogy a mai tárgykészítésben nagyon sokszor nem az oldható kötéseket preferálják. Amíg valamit csavarokkal illesztenek össze, addig az szétszedhető, összerakható (feltéve ha megfelelő nyersanyagból készül az alkatrész) De mostanság nagyon sok mindent oldhatatlan kötésekkel állítanak elő, azaz öntik, ragasztják, stiftelik. Az ilyesmit szétszedni és összerakni az triplán meghaladja a csavarkötéses megoldásokat.
    Nyilván van akinek ez kihívás és ideig-óráig merő büszkeségből megcsinálja az ember, de amikor rájön, hogy ebből csak éhenhalni lehet, akkor feladja az ember.
    Arról nem beszélve, hogy aki kicsit is ért ehhez a dologhoz, az tudja, hogy alapvetően jó órát javítani élvezet, egy szar, eldobhatós valamihez hozzányúlni meg kínszenvedés.

    Ha megnézitek, az áruházlánci barkácsszerszámok többségét cserével "javítják". A marketingesek kiszámolták, hogy mennyi bukta fér bele a költségvetésbe, nem szaroznak javítórészleggel, cserélnek.
    A múltkor eltört egy szalagcsiszoló gépem műanyag szalagfeszítő karja. Kapni nem lehet, ment volna a kukába, ha a törött alkatrészt nem ragasztom össze és nem öntetek belőle egyet alumíniumból. De erre nincs mindenkinek kapacitása.

Új hozzászólás Aktív témák