Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz BVEKT0R #3854 üzenetére

    Szerintem rengeteg pénz ez egy kvarcszerkezetes óráért, akkor is, ha nyilvánvalóan nem az ezer forintos kategória. Hacsak nem bír valami speciális és szükséges tudással, akkor érdemes ezt nagyon meggondolni. Ráadásul még a foszforja is gyenge?

    Én is viszonylag nem a legolcsóbb órával kezdtem 6 – 8 éve, olyan harmincezres volt. Szenvedtem vele pár évet, mert nem tudtam, mire van szükségem szíj, súly, méret, számlap, stb. tekintetében. Úgyhogy visszagondolva biztos nem vennék acéltokosat sok évre úgy, hogy nem tudom, nekem mi válik be, mert 95 %, hogy ami kispekulálva papíron jó, a valóságban nem lesz az.

    Ezen kívül az én személyes álláspontom, hogy biztosan nem adnék egy óráért olyan harminc ezernél többet, mert viszonylag fogyó eszköz. Tönkremegy, megsérül, eltörik, ellopják, elhagyom. Megunom. Túlzottan is óvnám, épp ezért. Ráadásul annyiért mechanikusból kb. van pár Seiko 5 és kínai acéltokos. Már az Orient is drágább. Kvarcért pedig max olyan húszezer.
    Ezért is nézelődök egy ideje pár ezer forintig.

    Persze ha elhatároztad magad, akkor nem győzködlek.
    Ami a futárt illeti, nagyon ritkán jött nekem így csomag, szerintem UPS volt, de azt valóban futár hozta, gondolom a postástól eltérő útvonalon.

    pulutodurumo: azt gondoltam komolyan, hogy ennyiért el lehet menni az óraszalonba és jó pár frankó automata közül választani, felpróbálni, asztalt csapkodni, ha gond van. A mechanikus nyilván nem abszolút előny – nekem hátrány –, viszont nem is kvarc kategória.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák