Új hozzászólás Aktív témák

  • cSuwwi

    aktív tag

    válasz paolinho #26100 üzenetére

    A borító "bug" nem hiba, ezért nem is várható hogy javítva lesz.

    Mi is történik pontosan?
    Feltöltesz külső helyről egy könyvet. Amikor lehúzod az usbről, a kindle csinál egy könyvtár ellenőrzést és új fájlokat talál.
    Elkezdi feldolgozni az új fájlokat, és beállítja a borítót amit talál a fájlban (vagy az első képet). A borítók külön könyvtárban vannak tárolva, kiszedi őket a könyvekből.
    Egy flagben eltárolja, hogy ez új könyv.
    Ameddig nincs internet kapcsolat addig minden működik rendben, de ha van akkor ezeket az új könyveket leellenőrzi a saját rendszerében is. Ha nem talál hozzá egyezést (arin szám, vagy valós vásárlás, vagy ki tudja mi alapján), akkor törli a borítót és egy default jelenik meg, és ellenőrzöttnek állítja be a flaget.
    A calibre trükkje az, hogy amikor feltöltöd a könyveket, csinál egy calibrecovers vagy valami hasonló nevű könyvtárat a kindle-n a borítókkal. Amikor újra rádugod, akkor ennek az ideiglenes könyvtárnak a tartalmát átmásolja a rendes borítós könyvtárba felülírva a kindle által beállítottat, és mivel már feldolgozottnak jelölte a kindle, többet nem törlődik ha nethez jut a masina.

    Én is kerülöm vele a netet, frissíteni nem szándékozom, mert előbb-utóbb lesz hozzá jailbreak amivel pl. lehet saját képernyőkímélő, vagy támogatja az epub-ot is konvertálgatás nélkül, stb.
    Mivel downgradelni nem lehet, várni kell, ki tudja mennyit. Ameddig nincs vele működésbeli probléma addig belefér.

Új hozzászólás Aktív témák