Új hozzászólás Aktív témák

  • br.rak

    őstag

    Weapon Tunings ismertető és Bioware nyilt levele a játékosokhoz.

    A legutóbbi bejegyzés kapcsán kaptam pár kérést, hogy legyen egy bővebb ismertető a következő fejezettel érkező Weapon Tuningsről és páran szívesen látnák magyarul a Ben Irving által jegyzett nyílt levelet.

    WEAPON TUNNGS (link):

    Ez egy új “optikai tuning” lesz, amit fegyverekhez tudunk alkalmazni. Mi is szükséges hozzá? Először is egy olyan fegyver, amiben van Weapon Tunings Slot, ilyen fegyvert több módon szerezhetünk be. PvP, Heroic küldetések, Flashpointok, Operationok, Reputation Vendorok, Cartel Market és megfelelő tervrajzok birtokában le is gyárthatjuk/gyártathatjuk magunknak.

    Másrészt szükségünk lesz magára egy Weapon Tunings-ra is. Az első ilyen mod, a Lightning Weapon Tuning (lásd a képeket/GI-Feket a linkelt bejegyzésből) a következő Plunderer Alliance Pack-ból lesz beszerezhető.

    Gyakorlatilag úgy fog működni mint a többi mod, CTRL+jobbklikkel előhozzuk a Field Modification ablakot, az inventorynkban lévő modot beletesszük a szabad slotba és véglegesítjük a változást ( persze aki szeretné mondjuk RP okoból, nyugodtan használhatja a Modification Station is)

    Szinte minden szempontból úgy működik majd ez a vizuális tuning, mint a többi mod. Amint beletettük egy fegyverbe, a karakterünkhöz bindelődik (szép magyarosan fogalmazva :D ) Adott mennyiségű kreditért eltávolíthatjuk és áttehetjük másik fegyverbe) Ezek a modok nem leszek Collections Interface részei. (ahogy pl a dye modulok sem azok)

    Az első bejelentés óta pár gyakrabban feltett kérdést megválaszoltak a fejlesztők egy Q&A formájában. (link)

    -A Weapon Tuning (WT) csak kozmetikai célokat szolgál?
    Igen, nem lesz hatással semmilyen statra.

    -A meglévő fegyverekbe tehetünk majd WT slottot (hasonlóan az augment slotokhoz)?
    Számos meglévő fegyver támogatni fogja a WT-ot, de nem mind. A start után fokozatosan fogják WT kompatibilissé konvertálni a meglévő fegyvereket, párhuzamosan új WT-s fegyverek megjelenésével.

    -Cartel Market exkluzív lesz a WT?
    Az első WT (lightning) CM exkluzív lesz, de a jövőben más forrásokból is kaphatunk ilyen modokat.

    -Befolyásolja az effektet a fegyverben lévő kristály színe?
    Igen

    -A fegyveren meglévő effekkel összeadódik az új WT-os effekt?
    Igen

    -Ki/Be kapcsolhatjuk majd, mint a mount flourish effektet?
    Nem

    -A WT megsemmisül , amikor eltávolítjuk a fegyverből?
    Nem, csupán a karakterhez bindelődik, az eltávolítás költsége megegyezik majd a kristályokéval.

    És akkor következzen Ben Irving nyílt levele a játékosokhoz, ami a játék hivatalos fórumán jelent meg:

    “A nevem Ben Irving ,az SWTOR egyik fejlesztője. Nem igazán szoktam fórumbejegyzéseket írni, igazság szerint talán ez lesz az első bejegyzésem. Ennek ellenére, a teljes fejlesztői csapat és jómagam aktívan nyomon követjük a játékkal kapcsolatos visszajelzéseket, legyenek azok a hivatalos vagy kevésbé hivatalos fórumokon, redditen, facebookon vagy youtubon, stb. Az utóbbi időben számos kérdés és nyugtalan hangulatú bejegyzés született a nemrégiben kijött tartalmak minőségével és magának az SWTOR-nak a támogatásával kapcsolatban. Ezeket szeretném tisztázni jelen bejegyzésemmel.

    Először is szeretnék elnézést kérni az utóbbi hónapokban tapasztalható problémák miatt. Az új fejezetek havonta történő kiadása számunkra is újdonság és sajnos számos előre nem látható hibával járt. Ezek sokatok számára igen komoly problémát okozott és bocsánatot szeretnék emiatt kérni. Legbelül mi magunk ,az SWTOR fejlesztői, is játékosok vagyunk, ugyanúgy mint ti. Megértjük, hogy mennyire frusztráló egy-egy előrehaladást gátló bug. Komoly erőfeszítéseket teszünk, hogy az SWTOR-t a lehető legjobb játékká tegyük, és amikor egy bug vagy előre nem látható más probléma a játékélményt rontja, komolyan vesszük. Elkötelezettek vagyunk, hogy jobbá tegyük a játékot és a legutóbbi fejezet (Chapter XII: Visions in the Dark) megmutatja, hogy komolyan is vesszük a játékosok visszajelzését és komoly változásokat vittünk végbe, az eredmény egy minőségi fejezet, ami reményeink szerint kielégíti a játékosok igényeit.

    És egy kis jövőbetekintés. Az SWTOR a jövőben is fog támogatást kapni? A válasz természetesen igen.

    Talán érdemes itt újra elismételni azt, amit a múltban egy párszor megtettünk. A Knights of the Fallen Empire startjakor 9 nagyszerű fejezet, 14 companion toborzó küldetés, Star Fortess, 30 aktualizált Flashpoint ,50 aktualizált Operation Boss mely mindegyik ismét kihívást nyújt, megszámolni is nehéz Heroic Küldetés, átdolgozott szintezés és számos a játékosok életét megkönnyítő változás. Nemrég a harmadik nagyobb update és új fejezet érkezett meg. Ezek a havonkénti tartalmi újdonságok nagyjából kitartanak az év hátralévő részéig, egészen Augusztusig, mikor is megérkezik a XVI. fejezet és vele a Knights of the Fallen Empire fináléja. A havonkénti fejezetek mellett számos egyéb tartalommal is szolgáltunk. Új companion toborzó küldetések, hogy (újra) felfedezzük a galaxist társainkkal. Odessen Proving Grounds Warzone, Rishi Cove Arena, Eternal Championship és a craftolás új lehetőségei. Igazság szerint ezeken túl is van még mit a játékosok elé tárnunk, és nagyon reméljük hogy tetszeni fog nektek.

    Talán a nehezebb rész most következik. Ugyanis számos olyan ,a nagyközönség számára még nem publikus tartalmakról ejtenék pár szót, amit még nem jelentettünk be, így csak az adott szavamban hihettek. Ha követtétek Charles Boydot vagy Paul Marinot a közösségi médiában, talán annyira nem lesz teljesen új az, amiről most beszélni fogok. A csapat nemrég meglátogatta a MoCap stúdiónkat új animációk felvétele miatt. Charles Boyd egy hetet töltött a szinkronstúdiónkban , hogy új dialógusokat rögzítsen az elkövetkező új tartalmakhoz. És talán a két legizgalmasabb dolog: íróink javában dolgoznak a következő “évad” fejezeteinek történetén és az új, nem fejezet alapú tartalom is már korai tervezési fázisban van. Sajnos a részletekről jelenleg még nem beszélhetek, így csupán a szavamat tudom adni, hogy amint lehetséges, ezekről a nagyszerű dolgokról részletesen is be fogunk számolni.

    Knights of the Fallen Empire a játék történetének legsikeresebb kiegészítője. A sajtótól és rajongói oldalaktól is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, de ami a legfontosabb, hogy nélkületek, a ti támogatásotok nélkül sem a megjelenéskor, sem a havonkénti fejezetek nem lett volna sikeres a játék. A partnereink szemében a játék siker, hatalmas siker. BioWare támogatja a játékot. EA támogatja a játékot . Lucasfiml ( LucasArts) támogatja a játékot. Disney támogatja a játékot. A játék majd 5 éve aktív, ez idő alatt elképesztő mennyiségű támogatást kaptunk minden partnerünktől.

    Ha csak egyvalami is megragad bennettek ebből a bejegyzésből, az legyen ez: SWTOR a jövőben is teljes támogatást élvez. Számos nagyszerű fejezet vár ránk a következő hónapokban és számos izgalmas, távlati terveink vannak az év későbbi részére. A BioWare összes alkalmazottja nagyra értékeli a ti támogatásotokat és elkötelezettek vagyunk, hogy a lehető legjobb játékélményt biztosítsuk a számotokra .

    Miattatok, a mi játékosaink miatt lehetséges, hogy a játék folyamatosan gyarapszik. Köszönjük, hogy a Star Wars: The Old Republic-kal játszotok.

    Ben Irving”

    Megjegyzés: nem szó szerinti fordítása az eredeti bejegyzésnek. És még egy megjegyzés a siker kapcsán. Annak dacára, hogy a játék nem fiatal és csak PC-n érhető el, még mindig a 4.-6. legjövedelmezőbb MMO , és ha levesszük az “ázsiai” MMO-kat, akkor a második. Ebbe természetesen a Cartel Marketes bevétel is beletartozik, valamint nem mindegy, hogy MMO alatt a tradicionálisabbak értjük vagy mást is beleveszünk.

Új hozzászólás Aktív témák