Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz tutis #54662 üzenetére

    ÉN elhiszem, mert vannak pozitív példák is... De sajnos szerintem több a megkárosítás, mint az ahol a rendőrség kideríti az elkövetőt és tegyük fel a kár értékét is visszakapj a tulajdonos!

    A csalók is kb. felélik, amit ellopnak, nem lesz mit behajtani... max. leközmunkázza az okozott kárt mondjuk az államnak, ha neki okozott, de 2 magánszemély között bíróság után hány olyan ítélet van, ahol egy piti lopó kifizeti a kárértéket kézből, vagy bármi!? Szinte sehány! Vagy elenyésző! Ami már eljut olyan szintig, hogy elkapják - lecsukják - bíróság, stb. szint... milesz!? Jajj hát a megélhetés miatt lopott, nem tudjuk rajta behajtani bocs, kap egy 3hó felfüggesztettet és elégedj meg ezzel!
    (Ez is konkrét példából tudom mondani)

    (vagy most nagyon szélsőséges példának mondhatnám a tolvajkergetőket is és "munkásságukat" - eredményeiket)

    de ha valaki nem tesz beismerő vallomást, vagy nincsenek rá tényszerű bizonyítékok... úgysem kap ítéletet! (beismerő vallomás hülye lenne tenni... bizonyítékok, meg ha van egy kis gógyija nem hagy)

    De végszónak: Igenis mindenki tegyen feljelentést... de sok jót (tettes kiderítése, megfelelő büntetése) ne várjon... sajnos!

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák