Új hozzászólás Aktív témák

  • Lackooo84

    nagyúr

    válasz Brandynew #91299 üzenetére

    Tisztelt DHL!

    A …………………… azonosítószámú, …………….. névre szóló ………………… országból rendelt csomag értéke szállítási költséggel együtt ……………., mely összeget a csatoltan megküldött PayPal/ banki igazolással igazolok.

    Ez az összeg alatta marad a 2017 évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvény alapján számított vámteher mentességi határnak, mely 2019 júliusban jelenleg: 45,69 USD

    A hivatkozott jogszabály 162.§. (5) bekezdése kimondja:

    “(5) A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét – kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket – nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság.”

    A fentiek alapján kérem, hogy a …………………… postai azonosítószámú csomag vámkezelését, vámteher felszámítását mellőzni szíveskedjenek.

    Tisztelettel, dátum, aláírás

    [ Szerkesztve ]

    The Truth is out there...

Új hozzászólás Aktív témák