Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz rabbit87 #1579 üzenetére

    "Az miért van, hogy az energiabeállításoknál megadott értékeim, beállításaim időnként megváltoznak"

    Nem esetleg céges gép és domain-es belépés van? Ott előfordulhat olyan hogy a céges domain policy mindig felülírja a saját beállítást.

    "Nagy fájl másolása: 60 Mb-ról indulva a másolás végére leesett 13 Mb-ig"
    Inkább valami kapcsolódási hibára tippelnék. Másik USB3 kábellel is érdemes lenne megnézni. Illetve ha asztali gép, akkor első port helyett hátsó portban.

    (#1578) King Unique
    "merevlemez / merevlemez kikapcsolása: alapból soha értéken volt, telepnél átírtam azt is arra, de ugyanúgy 10 perc után lekapcsolt a külső vinyó.."
    Van mikor az OS, van hogy a rack firmware, és van hogy a HDD kapcsolja le magát.

    Nekem az asztali gépben Seagate ST500LM012 (500 GB) van fixen beépítve, nyár körül installáltam. (Ez a HDD arról ismert hogy nem parkolja a fejet, ezért szeretem.) Nemrégen elcsodálkoztam a HDD Sentinelben hogy alig pár hónap alatt az összes indulás/leállás száma 500 körülinél tartott, nem értettem hogy mitől indul annyiszor. Utána vettem észre a fentebb említett Win8.1 energiagazdálkodási beállítást, 20 percre volt állítva, ezért indult annyiszor a vinyóm. (Megjegyzem a hangját nem hallom mert Scythe Quiet Driveban van.) Mióta letiltottam a leállást az OS-ben, nem indul annyiszor, szóval ez esetben hat a beállítás, ez viszont fix SATA vinyó és nem akksis gép.

    Lehet hogy USB rack esetén nem hat, de nem tudom.

    Mikor a HDD maga kapcsol le, arra példa a WD Blue 500 GB WD5000LPVX, annál sehogyan sem voltam képes lekapcsolni a leállást. Vissza is vittem a vinyót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák