Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz makoss #5319 üzenetére

    Az ORICO TCM2-C3 külső ház USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s), azzal nyilván nem lesz kihasználható pl. egy Samsung 970 EVO Plus M.2 PCIe Gen 3x4 NVMe SSD adatátviteli sebessége. Ellenben USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) alapon (példák) egy ORICO M2PAC3-G20 külső házba téve már inkább, valamint 40 Gb/s alapon egy Thunderbolt 3 / Thunderbolt 4 / USB4 interfészes ORICO M2V01-C4 / egyéb külső házban már viszonylag jól megközelíthető (példa) az az adatátviteli sebesség, amit PC-be téve tud az említett NVMe SSD, de pont annyi (példa) nem lesz.
    Ha hazai boltokban is megtalálható külső ház kell ilyen adatátviteli sebességgel, akkor pl. az LC-Power, RaidSonic (ICY BOX) stb. kínálatában érdemes nézelődni, ellenben az ORICO egyes külső házai hazai viszonylatban kevésbé kaphatók.
    + Az sem mindegy milyen M.2 PCIe NVMe SSD-ról van szó, mert ha pl. egy, az előbbi Samsungnál valamivel lassabb Kingston A2000 az alany, akkor ahhoz elég majdnem az USB 3.2 Gen 2x2 sávszélessége is, a Thunderbolt 3 / Thunderbolt 4 / USB4 meg nyilván pláne.

    Az meg ugye evidens, hogy az előbbiek értelmében akkor van miről beszélni, ha van a gazda hardveren (PC, Mac) megfelelő port, azaz minimum USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s), vagy a "kimaxoláshoz" helyette inkább USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s), vagy még inkább Thunderbolt 3 / Thunderbolt 4 / USB4 (40 Gb/s). Ellenkező esetben - úgy tudom esetedben a korábban említett alaplapnál csak USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) port van, amivel max. kb. ilyen / ilyen értékek érhetők el - viszont nyilván nincsen és emiatt okafogyottá válik a kérdés, ha a gazda hardvernél eleve nem adottak a megfelelő feltétételek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák