Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #102459 üzenetére

    Alapvetően nem. Talán annyi, h melegburkolat esetében ne a boltok által javasolt perforált XPS alátétet válaszd, hanem iszappapírt, vagy van egy speckó alátét betét, ami nem XPS alapú, az-az mérföldekkel jobban átadja a hőt, de az rettenet drága (handras egyik házépítős videójában esik róla szó).
    Nálunk egyébként mindenhol (kivéve fürdő, mellékhelység) laminált van, még a konyhában is. Nem kell papucsozni soha. Azt aláírom, h a hidegburkolat "hatásfoka", hőtároló képessége jobb, de az fűtés szezonon kívül azért érezhetően hidegebb, bármennyire is jól alá hőszigetelet az aljzat.

    Victoryus

    Jelenleg árammal fűteni a legdrágább. Egy átlag családi ház kifűtése ha nincs napelem támogatás minimum 3x annyiba kerül, de láttam már havi 80.000ft-os villanyszámlát is fűtésszezonban. :(
    A rendszer kiépítése lehet olcsóbb (nyilván napelem nélkül), de a fenntartása az 1. évben elviszi a megspórolt különbözetet.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák