Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz sanzi89 #106712 üzenetére

    Ezt így kategorikusan kijelenteni nem túl szerencsés. Más a helyzet, h ha valakinek ott van a szieszta sarka / pavilonja, pihenője ahova te raknád a kültériket, és más az ha csak egy növényzettel eltakart autóbejáró szakaszra esnek a kültérik, ami eleve egy melléképület, tehát hátrébb esik, mint az ő lakott részük..

    Leírtam, van előtte végig sűrűn növényzetük, ami hangot is megfog és nem is látják. Más felől éves szinten csak az aktív nyári időszakban üzemelnek 2 hónapot, egyszerre szinte csak 1.

    tothjozsi96

    Esztétikus, ja. Látja a település, h Tóth Józsiéknál klíma van. :D
    De most komolyan, akkor ha már ennyire nem akartál bent csövezni, miért nem lett legalább letéve a lábazathoz? Ahol nincs premier plánban.

    Nem, abszolút nem erről van szó.
    Az jóízlés nem egyenlő a pénzzel. Lehet alacsony költségvetésből is ízlésesen felújítani / építkezni, és lehet sok pénzből is rondát alkotni. De amennyire én látom a hazai építőipart felújítások terén, alacsonyabb költségvetés mellett az esetek 5%-ában párosul az ízléssel...
    Hidd el, h ha úgy álltam volna én is anyagilag, építek / építtetek újat. Nyilván oka volt, h közel 4 éven át (és még most sincs kész), 80%-ban magam megcsinálva amit lehet, egy 60 éves házat és egy hozzácsatolt vagy 120 éves melléképületet újítottam fel.

    Ha az az én házam lenne, elengedném, ezt a tipikus falusi irányt. Még mielőtt kikérnéd, én is ott lakok, a mi házunk is ott van és az utcában is vannak hasonló házak. De ez a stílus, h minden cirádás és még a cirádát kiemeljük citromsárgával manapság ízlésficamos. Te raktál be képeket, szóval sorry a véleményemért, de mindig igyekeztem frontálisan, őszintén közölni azt amit gondolok.
    A kerítést sem kell elbontani és a betont sem kell feltörni. Pusztán a kerítés vas részének 1 színt kellene adni, mindenféle kiemelés nélkül.. a lábazatát pedig érdemes lenne becsomagolni, és pl a ház lábazati anyagával lehúzni, valamilyen felső borítás mellett.
    Korábban írtam már. Manapság az építőiparban a pasztel színek húznak. Nem jelenti azt, h azt KELL választanod (de ismét csak azt tudom mondani, te kérdeztél fotókkal - én válaszolok), de szerintem jóval ízlésesebb, szebb lenne az egész ház, ha nem 20 éve divatos, világító, erős mediterrán színekben gondolkodnál, amik kb most értek el a falvakba. A többségnek kell ismét 20 év, h belássák már nem szép... Szóval, reményeim szerint 2040-re letisztulnak a falusi homlokzatok, utcaképek. :)

    Bár, igazából az egész eddigi postáradatodból nagyjából nekem az önigazolás keresése jön le. Most borítékolom, h a ház narancs lesz. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák