Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #106744 üzenetére

    Már bocs, de előre kellett volna gondolkodni. Ha jól tudom elég komplex felújítást eszközöltök ti is, nem tartott volna semmibe előre elvésni az összes (vagy akár csak 1) klímacsövet (ezt pl én csináltam meg), padláson elvinni a tervezett kültéri helyre a csövezést, valamint bevésni mindenhova a csatornarendszerre kötve annyi klímaszifont, amennyi beltéri lesz.
    Ez tényleg nem nagy mutatvány, 7k a klímaszifon, kell pár méter 32-es PVC cső, illetve a flexibilis klíma lefolyócső, ami szintúgy elvéshető. Nyilván ha már ezeket előkészíti az ember, a klímás a csövezésért 1 ft-ot nem fog felszámolni és minden esztétikus. Bent is csak a beltérit látod és nem kicsöpög valahova, hanem korrekten el van vezetve.

    radi8tor

    A főépületemhez hozzá van épülve egy hosszú melléképület. Tök más szintje van, kb 1 méterrel alacsonyabb, mint a főépület. Noh ennek a melléképületnek a szomszéd felőli falán vannak, közvetlenül a doboz alatt szépen sorban egymás mellett.
    Ahogy fent is írtam, az összes beltéri minden csövét átalakításkor előre elvéstem, szifonokkal, födémet átfúrtam és a padláson összegyűjtve elvittem a csöveket az adott kiálláshoz. A kílmás idejött, megmondta hol álljon ki a homlokzatból a 4 cső pár, ezeket utólag elkapartam a nikcellebe, rájuk hálóztam, aztán leszínezték a falszakaszt (szomszéd felén direkt ezért nem volt még előtte színezve, csak az eleje), majd a klímás felrakta a kültériket. Fűteni nem fogok vele, de ha mégis, körben az egész ház körül van egy 25-30cm mély és 25 cm széles kulékavicságy. Tehát fűtés esetén ez tökéletesen elinná a kondenzvizet a kültériből.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák