Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz F4ther #107404 üzenetére

    Szia,

    Nyilvánvalóan a nyílászárók cseréjével, homlokzati és födém hőszigetelésben érdemes gondolkodni, mint elsődleges felújítás. Illetve én idehoznám még a fűtést is. Egy régi gázkazán a 2x-esért is fogyaszthatja, mint egy mai kondenzációs.
    Gondolom a belső aljzat nem lesz cserélve, így arra nem térek ki.

    40 éves ablakok kuka. Max felrakod jofogas-ra, face-ra apró pénzért. Garázsra, melléképületre még másnak jó lehet. Beszámítani a kutya sem fogja.
    Más felől, ugye kibontás is kérdéses..ki tudják-e egyáltalán épségben, egyben bontani a kereteket.

    Nem számolgattam, de ennyi nyílászáró kötve hiszem h megvan 1 millióból. :D

    2 milliót felejtsd el.
    A hungarocellezés munkadíja minimum 6-7.000ft/m2 színezésig átlagban, de nyilván Pest megye lehet akár 8-10.000ft is. Plusz valaki még felszámolja külön az élvédőzést, kávázást... Ha állványozni is kell, nyilván még az is plusz költség. Tehát a minimum árral, minden egyéb nélkül csak a nikecell felrakás, hálózással, színnel a fenti felület mellett 1.272.000ft. Ebben nincs anyag.

    Egy normális szín 25kg-os vödörben minimum 20-23.000ft. 1,5-es kapart mellett 9-10 m2-re elég 1 vödör. Tehát a te felületed mellett 250k a szín. Plusz ugye háló, ragasztó, dübel, élvédők, alapozó, és maga a nikecell. 10-12cm grafitos alatt, vagy 15cm normál alatt ne nagyon gondolkodj.

    Egy ekkora házra hőszigetelést tekintve kompletten a 3,5-4 millió ft minimum rámegy színnel együtt.

    Ablakra kérj nyilván több helyről árat, aztán látod majd a különbségeket. Kérdezz körbe az ismeretségi körben akik most újítottak fel, építkeztek, h kitől rendelték, megvannak-e elégedve, stb.

    Hőszigetelés ugyanez, kérj szintúgy több kivitelezőtől és tüzéptől árakat. Azzal sokat tudsz spórolni mindkét esetben, ha a rendelést, anyagbeszerezést te intézed!

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák