Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz tothjozsi96 #108775 üzenetére

    Pontosan ezt írtam. Emiatt komplex és minden mindennel összefüggő folyamat egy házfelújítás. Ezért írtam h a tető csendesítő részét meg kellett volna emelni és toldani h normálisan L alakban a kilógó betont be lehessen csomagolni minimum ugyanazzal a 10cm vastag hungarocellel, úgy h a padlástérből összedolgozható legyen az oda kerülő hőszigeteléssel.
    Párkány /dobozkialakítást általában madzag mentén csinálják, én is így csináltam a melléképületen. Nyilvánvaló, h régebbi háznál jóval nagyobb hullámok fedezhetőek fel.. tehát nem is kérdés, h ragasztóval síkba kell állítani a vágott hungarocelleket, ha kell akár eltérő vastaságúakkal.

    A fotód alapján a jobb oldali szakaszon már elég közel van a cseppentőlemez, míg a bal oldalon még bőven hely. Oda szerintem még 2cm simán elférne, de amikor már le van hálózva, alapozva nem túl helyes megplusszolni hungarocellel.

    De ugyanez vonatkozik a párkányzat alsó felére. Ha azon 2cm van most ugyanúgy, ragasztóhabbal, plusz dübelekkel simán fel lehetne rá tolni még minimum 8cm XPS-t körbe. Csak ugye utána újra élvédőzni, újra hálózni.. Azért ez nem kis munka és tökéletesre a cseppentőlemez miatt már nem lehet megcsinálni, mert a dobozolás függőleges síkjára helyezhető max hungarocell vastagságot az meghatározza.

    Ha felújítás előtt kérdezel itt, akkor ugye ez mind megelőzhető.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák