Új hozzászólás Aktív témák

  • KoVee84

    senior tag

    Sziasztok!

    Adott egy 2000ben épült perlitvakolatos 4 családos társasház egyik, északi fekvésű, idén májusban fullra felújított lakása. A konyhabútor 5 cm híján plafonig ér, egyik oldala külső falra sarokba szerelve. Éreztem h hidegebb a szekrény egyik tornya, meghőmérőzve -5 fok a lakótérhez képest. Asztalosokat visszarendeltem, hogy tegyünk valami szigetelést a fal és konyhabútor közé. Szétszedés után ez fogadott:

    Üvegszálas tapéta van fent latex festékkel, savoval szerencsére simán leszedtem a penészt, de nem tettük vissza a tornyot. Festővel, szigetelési szakertővel már beszéltem, nincs ötletük végleges megoldásra, szóval nekem kell kitalálnom hogy oldjam meg.
    Első körben tettem egy visszacsapó szelepet az elszívó csövébe, mert a kinti gravitációs zsalu kb semmit nem ér. De mivel küszöbölhetem ki a hőhidat? Ugye a szekrény mögött nem mozog a levegő, a leghidegebb sarokban a pára kicsapódik és ez lett a vége. Amikre gondoltam, és ebben kérném a segítségeteket, hátha más is járt már így:
    1. Infrapanel 50-50 cm szélességben, teljes magasságban a két falra, hogy melegítse a falat/sarkot
    2. Aerogél (stadurwall) szintén 50-50 cm szélességben
    3. Szigetelő tapéta, de nem a megszokott rétegrendben, hanem a meglévőre ragasztva.
    4. Van ledszalag a lábazatban és a pult felett, szóval 12v számítógép ventiket tudnék berakni hátra, hogy mozgassa a levegőt, de ez tetszene legkevésbé, illetve nincs annyi hely hogy normálisan beférjen.
    Itt látszik, a torony habnincs szétszedve a bútor
    Mivel a torony teljesen betakar a falig, nem érdekes mi van mögötte, mellette. Oldalt 2 cm, hátul 4 cm hely van.
    Ötleteket, tanácsokat szívesen veszek! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák