Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Szilofon #121106 üzenetére

    fával fűteni drága lett sajnos, bár ahogy elindult a földgáz világpiaci ára, lehet hogy változni fog a helyzet.
    Vízteres kandallót rákötni a központi fűtés hálózatra drága, és nem is a legegyszerűbb, mivel direktbe nem jó rákötni. Igazából az a jó, ha a vízteres kandalló egy nagyobb puffer tartályra dolgozik.
    Egyrészt azért, mert nem igazán tudod szabályozni és ha a tűztérben ha meleg lesz, akkor nagyon meleg lesz, és nem ilyen 43-45 fokos vizet enged ki magából, hanem akár a dupláját is. Ezt valahova el is kell vezetni, és hiába van rákötve 4-5 radiátor, azokban a helyiségekben is hirtelen elég meleg lesz, aztán ha lezárod a kandallót, akkor meg gyorsan ki is hűl.
    Másrészt ha rajta hagyod a kandallót direktben a fűtési rendszeren, akkor az a 120-150 kilós öntöttvas tűztérbetét elég sok hőt fel tud venni, szóval többet pörög a kazánod akkor, amikor nincs a kandallóban fűtve.
    Ezeknél a mai kandallóbetéteknél már kevésbé probléma, mert nincs füstjárat, csak egy cső a kéménybe, de a régi cserépkályhákba rakott vízpatkóknál előjött még, hogy nagyon lehűlt a füstjáratba és a kéménybe áramló levegő, és nem tudta kivinni a hamut magával, ezért elég gyakran kellett tisztítani a kályhát is, a kéményt is.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák