Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Atomgeszi #125935 üzenetére

    Igen, de ha a wc helyiségből szívod ki a levegőt, akkor ott a szagnyag igen kis töménységben van. Ha viszont egyből a terméket szellőzteted meg közelről, az azért más élmény lesz. :D De csak tipp, nem tudom, majd kiderül.

    A csőkivágáshoz annyit tudok mondani, hogy fúrógép körvágóval a PVC csövekbe bele lehet vágni, aztán becsatlakzozol és PVC ragasztóval megcsinálod. Ha hely szerint megoldható. Van itt ilyen kötés hosszú csatornaszakaszba, teljesen jó.

    Mosdónál mindenképp javasolt előtte egy olyan kézmosó méretű pl. szivacsot odarakni, hogy lásd, mennyi helyet foglal. Meglepően sokat elvesz, én ezért el is vetettem. Legalább nem kell kínlódni vele.

    arcsin
    Az alsó lakóhoz menő zajt sikerült kideríteni?

    Hát ha jól meggondoltad, hogy elpazarlod a jó nagy szobádat, akkor (legalább) 10-es Ytongot javaslok, abból lesz normális fal, nem a gipszkartonból. Persze a léghangokat nem fogja meg, köszönő viszonyban sincs egy 15-ös betonfallal, ami az akkor épült panelekben lenni szokott. Ha ott volt a régi fal, akkor a tömegével se kellene, hogy gond legyen.
    Gipszkartonozhatsz is, baj azzal sincs, elvileg a léghangokat jobban megfogja, ha jól kiszigeteled belül. Az se mindegy ugye, hogy mire kell alul rátenni. De mi van akkor, ha más használja a fürdőszobát, nem lehet majd bejárni a szobába?
    Engedély elviekben akkor kellene, ha műemléki védelem alatt állna, de azt panelokra nem nagyon szokták rátenni. :D Különben meg lekérsz egy tulajdoni lapot, ott valószínű annyi szoba van, mint eredetileg. De ehhez különben sincs senkinek semmi köze, olyat még nem hallottam, hogy ezt valaki elkezdené bejelenteni.
    Kit keress meg vele? Hát ne mekkmestert. Ti nem akarjátok megcsinálni? Mert ha nem, akkor gondolom kőműves.

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák