Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz atika88 #131301 üzenetére

    jájj, hát ez a kép nem javított a helyzeten.
    Helyes rétegrend az lenne, hogy párazárás (1réteg bitumenes lemez), hőszigetelés, PE fólia (amit látunk is) és azon az esztrich fűtéscsővel.
    De ilyent nem csinálunk, hogy a belső aljzatbetont kivisszük a kinti falsíkig. Azt a nyílászáró vonalában meg kell szakítani. lemmy71 által linkelt csomópont a kívánatos. Toktoldóra, purenitre rá lehet hajtani úgy a külső oldali vízszigetelést rendesen. Ez, hogy így kilóg, ez böszme nagy hőhíd lesz, itt garantáltan párás lesz az ablak alatt a beton, vagy nem lesz az a padlófűtés miatt, cserébe rengeteg hőt vesztesz kifelé.
    Padlófűtés csövet sosem szoktunk bekanyarítani a falnyílásba, mindig a fal belső síkjánál szokás elvezetni, pont amiatt, hogy a nyílászáró beépítéséhez legyen rendesen hely. Itt a külső cső az már a tok alatt van, fűtöd a kinti részt tök feleslegesen, ráadásul ott akkora lesz a hőleadás, hogy ami utána van csőszakasz, az már nem nagyon fog tudni fűteni. Nagyon sok energiát elpazarol ez a csomópont így, és így már javítani is brutál nagy szívás. Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy javítani kell, hiába lesz többszázezer forint, de most még lehet.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák