Új hozzászólás Aktív témák

  • Geri89

    aktív tag

    Sziasztok! Építkezés elején vagyunk, épp a tervezési fázisban. Telek adottságok: Oldalhatárra kell építkezni, oldalhatáron tűzfal kell (tehát ablak nem lehet, max üvegtégla), max kb. 9m széles lehet a ház. Jelenleg 1 gyermek és, maximum még egyet tervezünk. Az egyik építész irodánál van egy házterv, ami tetszik nekünk, és kisebb átalakításokkal nálunk is elhelyezhető lehet. [Ez lenne az]

    Nos ami a kérdésem lenne, hogy erről a tervről mi a véleményetek? Mi az, amit esetlet változtatnátok rajta?
    A másik kérdés az lenne, hogy egy ilyen emeletes háznál mennyire költséges megoldani azt, hogy (ahogy a linkelt háznál is látszik), a gyakorlatilag teljes ház szélességű konyha-nappali kombó elég nagy fesztávot eredményezne a födémben. 8-9 méter közötti távolság jönne ki. Ez mennyire lenne durva így anyagilag?
    A harmadik kérdés: az oldalsó tűzfal miatt a "hagyományos" tető kinézet sem játszik. Teljesen lapostetőt annyira nem szeretnénk, az építészünk javasolta esetleg a Bramac 7 fokos cserepét, amivel lehet közel lapostető kinézet, de mégis van cserép a házon.. illetve szerinte akkor esetleg meg lehet spórolni a felső szinten a födémet is. Erről esetleg vélemény? :)

    Előre is köszönöm, és bocs a sok kérdésért! :R

Új hozzászólás Aktív témák