Új hozzászólás Aktív témák

  • Ispy

    veterán

    válasz pjen #141796 üzenetére

    Más kinyítni az ablakot monduk télen 10 percre, meg folyamatosan járatni egy ventit, ami húzza be a lakásba hideget az ablak szellőzőn keresztül.

    Ezért találták ki a hővisszanyerős szellőztető rendszereket.

    Plusz ha folyamatosan húzza be a kinti cuccot, az bizony a koszt is húzza befelé, nálunk 2 havonta annyi dzsúva felrakodik a szűrőnél, hogy állandóan ki kell szednem a gépből.

    Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem értem mitől fog egy kis ventilátor egy kémény csőben bármit is megmozgatni egy 100m2-es házban (vagy akármekkorában), ez nem egy turbina.

    A számítógép pont ugyanez csak kicsiben...tolod be az egyik felén és húzod ki a másikon, ha csak húzod, a levegő nem fog távozni.

    Ahhoz, hogy a levegő kimenjen, pozitív légnyomás kell, azaz nagyobb erővel kell befelé áramlania a levegőnek, mint amivel távozik, szóval egyáltalán nem olyan triviális ez szerintem.

    Szellőztetni is akkor tudsz igazán, ha kereszthúzatot csinálsz, de ehhez nem elég kinyitni mindent, hanem kell hozzá szél, ami hozza az energiát hozzá. Nekünk az előző lakás pont úgy állt a szélben állandóan, hogy elfújt a lakás mellett, így kint szélvihar volt, de a lakásban meg sem moccan semmi, ami elég vicces lett volna, ha nem lett volna idegesítő.

    [ Szerkesztve ]

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák