Új hozzászólás Aktív témák

  • Traxx

    őstag

    Sziasztok!

    Penész gond miatt szeretnék segítséget kérni. Az anyósom otthonával van probléma. Maga a lakás egy Kádár-kocka féle ház, és az utóbbi időben az egyik szoba elég szépen penészedik-vizesedik. Konkrétan 2 sarokban (a hideg falak sarkainál) figyelhetőek meg vízcseppek, illetve zöld penész, a mennyezet és a plafon találkozásainál is akad. Azt tudni kell, hogy ebben a szobában pár hónappal korábban semmi penész nem volt, azóta pedig 2 dolog történt/változott:
    - padló csere, padlószőnyeg helyett laminált padló (alatta el lett végezve az aljzat kiegyenlítés, illetve kapott valami lépészaj csökkentő cuccot a padlólapok alá)
    - és volt egy festés, a jelenlegi tapéta lett átfestve ha jól emlékszem, Héra Ceramic festékkel.

    Nyílászáró csere 3-4 éve volt, de penész akkor nem jött elő. Amit még tudni kell, hogy a homlokzat és a födém sem szigetelt, bár az utóbbi most van tervezés alatt, a homlokzatra nem lesz keret sajnos :( Szavóval fújkálták, de akkor is visszajött idővel a penész.

    Ami még adott: szárítógép van, tehát a benti teregetés kilőve, illetve van egy párátlanító is, de nem folyamatosan üzemel (Whirlpool...valami, ha jól rémlik, olyan 20l/napot tud). A szobában kb. folyamatosan van min. 2 ember, szellőztetés van, de nem hosszan. Fűtés van, kb. 22 fok jelenleg is. Páratartalom változó, volt, amikor brutál 85%, de általában a gépnek is köszönhetően 60% körül van.

    Tudnátok tanácsot adni, hogyan lehet megfogni a penészt?

    Köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

    "Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Új hozzászólás Aktív témák