Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Sziasztok!

    Van egy teljes körűen felújított lakás, amelyben ez a megszakítódoboz van:

    Az elektromos hálózat is nulláról újra lett húzva a villanyórától. Ami viszont meglep, hogy nem látok FI relét, pedig nem egy régi munka, 5 évvel ezelőtti. Gondolom ajánlott lenne, hogy legyen...

    Szeretnék beköttetni, gondolom erre a legesztétikusabb megoldás az lenne, ha a képen látható doboz mellé kerülne a relé egy ugyanilyen, csak kisebb dobozba.

    Amúgy nem tudom miért nem került bele, az előző tulajok csináltatták a felújítást, a villanyszerelőjüket nem tudom már megkérdezni.
    Egyik ismerős mondta, hogy náluk mikor a panelban komplett elektromos hálózat felújítás volt a villanyszerelő akart FI relét tenni, de valamiért mindig leverte és azt mondta nekik a szerelő, hogy valahol a paneltömbben elkötés van és ez a gond, így nem fog működni a dolog, mert mindig lecsapja.

    Lehet, hogy itt is ez állt fenn? Létezik ilyen egyáltalán? Laikus vagyok, de úgy gondolnám, hogy mindegy, hogy a tömbben mi hol van elkötve, a lényeg az, hogy az óra után a lakásba menő részen rendben van-e minden. Vagy nem ilyen egyszerű?

Új hozzászólás Aktív témák