Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Ha már lyuk a falban: azon gondolkodom, hogy a pincében, erre a zene-szobánkra esetleg magunk csinálnánk ajtót. Igazából elképzelésem szerint egy holt egyszerű kinézetű megoldás elég, ami nekem fontos, hogy jól záródjon, és legyen benne anyag bőven. Szóval egyszerűen mondjuk egy MDF táblából kivágnék két téglalapot (egyik kicsit nagyobb, ez ad egy peremet kívülről), a kettő közé valamilyen váz körbe, a belsejébe pedig gyapot a hő és hangszigetelés végett. Az egész lenne mondjuk 1.5 + 5 + 1.5 = 8cm vastag így.
    Kell persze valamilyen tok és küszöb is, bár gondolom ez egy egyszerű keret, amire felfekszik az ajtó belső pereme becsukott állapotban. Ezen meg lenne valamilyen gumicsík tömítés.

    Zsanér, passz. Gondolom nem árt valami izmosabb, bár nem tudom, milyen nehéz az MDF lap, mindenesetre nem könnyű.
    Alap kilincs + zár, ez talán annyira nem bonyolult... bár gondolkodtam rajta, hogy jó lenne egy 3 pontos zár, hiszen ha pluszba alul és felül is rázár az ajtó, az csak jobb (szigetelés végett). De nem tudom, 'házilag' mekkora meló egy ilyet beépíteni különösebb asztalos felszerelés nélkül (főleg ilyen marógépekre gondolok, no az nincs - na jó, meg tudás sem :D).
    Pár kép, hogy mire gondoltam: [link]

    Azért gondoltam, mert ilyen papír ajtók vannak 10k körül, egy értelmesebb fa ajtó már 20, bár az is csak egy pár centi vastag ajtó, ez még talán olcsóbb is lenne, és azért jóval masszívabb - legalábbis elképzeléseim szerint. De ajánljatok valamit, ha van ötletetek.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák