Új hozzászólás Aktív témák

  • Ton-ton

    tag

    válasz kilozsul #21426 üzenetére

    Csak nem gazdagrét...?

    Igen, ahogy már javasolták be lehet vágni a panelbe. S igen, glettel üveghálóval el lehet tüntetni azt a csíkot. Viszont a glettelt rész sima lesz, nem rücskös. A szintkülönbséget is el lehet tüntetni ha széesebben gletteled. Ahhoz hogy ne legyen észrevehető hogy nem egyenes az is szükséges hogy a csillár ne a mennyezetet világítsa meg.

    WC
    Amennyiben a WC oldalán (bal oldalt kívül a kép alapján) van egy lecsavarozható fém lemez, akkor a wc hátfal 5cm vastag beton. Az a lemez takarja a strangot.
    Igen, alsó tartáyos nem fér be sajnos, jellemzően a strangba sem tudod betenni a tartályt, mert nincs benne hely (esetleg földszint esetén lehet ilyenre reményed, mert ott kb. 1,5 méterről indul az elszívő cső).

    A fürdőben leginkább a vízóra áthelyezése problémás. Amiket eddig láttam, ott a strangba tették, nem is igazán értem mit keres a kád alatt. Elvben a strangon belül van 2 golyóscsap (hideg/meleg), amivel a lakást ki tudod zárni. Mivel attól fogva a Te felelősséged a csövek állapota (az előtte lévők a házra tartoznak), semmi akadálya hogy másra cseréld.
    A radiátor csere szintén problémás lehet, elvben csak ugyanolyan teljesítményűre cserélheted. Ez ügyben a közös képviselővel (vagy lakásszövetkezet) kell vitáznod, és a döntésről kérj papírt is.
    Illetve ha nem sürgős, akkor tavasszal-ősszel néhány napra leengedik a vizet, érdemes akkorra időzíteni a szerelést (legalábbis a rákötést). Amennyiben máskor szeretnéd, akkor vagy fizetsz a leürítésért-feltöltésért, vagy olyan szerelőt keresel akinek van jegelő cucca (amivel lefagyasztja a csövet míg dolgozik).
    Amennyiben van egy magasított küszöböd a WC/fürdő-nél, akkor oda kis mértékben (kb 5 cm) be tudod vésni a szifont és a hozzá való csövet, ugyanis az nem tartó szerkezet. Így kevesebb magasításra van szükség (bár egyszerűbb, olcsóbb megemelni a szintet.
    Illetve érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy valami szifon nélküli lefolyót teszel be, s a szifon a strangba kerül (szintén magasságcsökkentés miatt)

    http://qtp.hu

Új hozzászólás Aktív témák