Új hozzászólás Aktív témák

  • durexxx

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni, bejárati ajtó felújításra adnám a fejem. Nem csak festeni, hanem egy régi rossz zárat is kiszeretnék cserélni, valamint a régi katedrál üveget is valamilyen utángyártott hőszigetelő üvegre cseréltetem.

    Azt gondoltam, hogy először a zárnak állnék neki, majd hőszigetelő üvegre cserélném le a régi üveget, és utána festeném le az ajtót.

    Már az elején egy kicsit bonyolult a dolog, mert ez az ajtó eléggé öreg, így sajnos megfelelő zárat nem találtam.
    A zár méretei 90/65cm, vastagsága 3cm, de az ajtó díszbetétjei miatt kevés a hely egy 90/45 zárnak. Az ajtó díszeit nem szeretném szétvágni ha egy mód van rá.
    Milyen zárat és márkát válasszak? Rengeteget webáruházat megnéztem már, de nem tudok dönteni. Keressek egy 90/65-s zárat és csak a kilincset helyezzem át vagy keressek egy 90/55-s zárat (amiből talán nagyobb a választék) és marjak új helyet az ajtón.
    Gondolom mivel 3cm a vastagsága zárnak, akkor az ajtótokot is pótolnom kellene valamilyen faanyaggal.
    Esetleg bízzam az egészet szakemberre?

    A következő problémám az, hogy tavaly cseréltünk egy törött üveget, de a gitt amivel beraktuk bepenészedett. Az ajtótok nem sérült szerintem, de ahol párásodik az üveg ott a festék is lepergett. A festésnél érdemes-e valamilyen gombaölő szerrel lekezelni az ajtót? Elég repedezett a régi festék, gondolom alapozás előtt szükséges az impregnálás.

    A harmadik témakör az üvegezéssel kapcsolatos, a régi üveg párásodik, ha kicseréltetem hőszigetelőre akkor annak elméletileg nem szabad párásodnia, de ha sziloval beragasztják akkor az nem kezd el bepenészedni a szilo?

    Köszi a segítséget.
    Üdv

    kép1
    kép2
    kép3
    kép4
    kép5
    kép6

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák