Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Légtechnikai kérdésben kérném a segítségetek:

    A konyha szagelszívása van épp kiépítés alatt, a gépésznek mondtam, hogy rakjon majd fel csövezést. Az álemnnyezetben kértem, hogy legyen elvezetve ki a lichofba. Mondta, hogy rendben, és egyik nap fel is rakta, kérdés nélkül 100-as pvc csőből.

    Én utána kezdtem el szagelszívót keresni, és a kereskedők mindenhol azt mondják, hogy ilyen magasra vezetésnél (3,5m), ilyen hosszan (függőlegesen kb 2 m, vízszintesen még 4), két könyökkel (itt látható a megoldás), valamint ekkora légköbméterre (nappalival együtt van a konyha, összesen több, mint 30 m2->100m3) olyan nagy teljesítményű elszívó kell, aminek 150-es csövezés kell.

    A kinézett modell amúgy a Cata Plus GT 45, aminek légszállítása ~700 m3/h

    Kérdés a következő: okoz-e áramlásbeli vagy jelentős teljesítménybeli problémát, ha a meglévő 100-as csőre egy szűkítővel rádobjuk ezt a teljesítményű elszívót? Vagyis ki kell-e cseréltetnem vele a csövezést 150-esre, vagy maradhat ez így?

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák