Új hozzászólás Aktív témák

  • kennystyle

    tag

    Sziasztok,

    Véleményt szeretnék kérni ha van itt hozzáértő, illetve ajánlás is jöhet jó fűtésszerelőre aki esetleg élőben véleményezné.

    Szeretnék házat venni, egy kiszemeltnél a fűtés kizárólag padlófűtés aminek tudom hogy vannak hátrányai de összességében elfogadhatónak tűnik.
    A ház 95 körül épült (netto 130nm, földszintes), a kazánházban lőttem pár képet. A kérdés, hogy ez a megoldás, elosztás, anyagok ránézésre tűrhetőnek tűnnek vagy egy időzített bombának ? Szabályszerű vagy gány ?
    Jelenleg egy ÉTI25 gázkazán van a fűtésnek és egy Quadriga (ez mi ?) gázbojler a használati víznek. Mivel korábban két lakrész volt van még külön egy villyanbojler ami nincs bekötve jelenleg.
    Amennyiben megvenném az biztos, hogy a kazánt cserélném egy kondenzációsra és a gépház oldaláról modernizálnám (thermohidraulikus szabályzás ?), viszont mivel házon belül maradnának a burkolatok a csövezést nem bántanám.

    Tudom, hogy távgyógyítani nem könnyű. Milyen élettartammal lehet számolni a padlófűtés csöveinél elméletileg ? milyen hibák jöhetnek ki ?



Új hozzászólás Aktív témák