Új hozzászólás Aktív témák

  • nandow

    aktív tag

    válasz philoxenia #54825 üzenetére

    Persze, nem életszerű. De a jelenlegi szabvány ezt a terhet adja meg hóteherként. És egyidejűleg terhelned kell széllel is. Ezért is vannak bőven tartalékok a szerkezetben.

    (#54826) Lipton

    Más dolog egy ipari padló, és más egy teherhordó szerkezet. Egy teherhordó szerkezetnél próbakockákat vesznek a beton alapanyagból, azt kiteszik mindenféle vizsgálatnak, töréstesztnek, ezzel alátámasztva azt, hogy a kívánt követelményeket teljesíti-e. Itt - tekintve hogy teherhordó szerkezetről van szó - fontos szerepe van, hogy milyen szilárdságot ér el a beton a próbakocka eltörésén.
    Egy ipari padlónál is fontos a szilárdság, de van más követelmény is. Plusz ez nem teherhordó szerkezet... Simán lehet, hogy aszért repedezett össze, mert nem volt megfelelő az utókezelése.

    (#54827) mezis

    Ez a bejárat felől van fényképezve. Hátul van a konyha, kb 7 cm-rel feljebb a beton szintje, mint az előtérben (és a két szobához képest is).
    Ugyanez a szintkülönbség megvan a bejáratnál a közös folyosó, és az előtér között is. Ahogy belépek a lakásba, 7 cm-es lépcső van lefelé. Nem 2-3 cm. Azért az már kellemetlen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák