Új hozzászólás Aktív témák

  • kelly416

    veterán

    válasz Nerazim #56661 üzenetére

    föccer ajánlata jó, Ferike81 meglátása is tökéletes, ezért lenne egy olyan ajánlatom, hogy csináld azt, amit Anyám 10 éve a vályog ház padlásán, a gerendázathoz rögzítsd a fóliát, így eleve levezeti az esetleges vizet a tető aljáig, ahová Te teszed a fólia alját, ha ügyes vagy, egyenesen a szabadba vagy egy edénybe, amit majd Te ürítesz.

    Kérdés!:

    Remélem van valakinek ötlete, én csak a fejemet tudom már a falba verni. Adott egy fürdőszoba (sárga) és egy tusoló (lila). A pirossal jelölt kapcsolók a fürdőszobában felkapcsolják a tusolóban szintén pirossal jelölt lámpát. Viszont van egy zölddel jelölt 120-as páraelszívó kivezetés a tusolóból a kazánházba (szürke), amibe én tennék egy csőventilátort, csak nem tudom, mivel kapcsoljam fel. Ugyanis amikor vezetékeltük a házat, terveztük és megvalósítottuk, a kőműves valamit nagyon félre értett, és mire én hazamentem, fel volt vakolva a tusoló, a kazánház és a tusoló közti fal új építésű, a tusoló teteje szintén új beton, bele lett öntve egy mennyezetvilágításnak a cső meg minden, csak éppen a kazánházba volt kivezetve. Nem tudom, hogy gondolta, hogy én majd a kazánházba átslattyogok, hogy felkapcsoljam a tusoló villanyát. Mindegy, átfúrtam a falat jelenlegi lámpa helyéig, csak így semmiképpen nem tudom rákötni a ventit. Ha van ötletetek, hogyan lehetne bármilyen alternatív megoldást találni, vevő vagyok rá, ha nem, akkor kötöm a teljes fürdőszobai világításra a ventit, mert annak a kötődoboza a kazánházban van amúgy is, igaz, többet fog menni mint kéne, de még egyszer nem vésem végig a falat csak ezért, főleg, hogy le is van csempézve.

    Igen, tudom, amikor megcsináltam a fali lámpának a bekötést, akkor kellett volna emezt is, de úgy elöntötte az agyamat a sz@r, hogy eszembe sem jutott akkor.

Új hozzászólás Aktív témák