Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    Sziasztok!

    Egy "apróbb" vízcsöves problémával kapcsolatban kérném ki tanácsaitokat. Egy társasházban az ivóvízcső szétrohadt a falban. Ott, ahol a ház felszálló ága lemegy a padló alá. Valami el lett rontva amikor szigetelték anno gondolom (főképp az, hogy nem szigetelték az átkosban, meg semmi védelmet nem raktak rá :D ), mert más lépcsőházakban is ugyanott rohadt ki, ahogy a betonpadló alá lemegy, ha minden igaz.

    A feltárás részben megtörtént, de sajnos a szakemberek tovább már nem álltak rendelkezésre. Most így néz ki a helyzet (az általános mocsok az most részben az építési terület mivolta miatt ilyen):

    Rizikós meló lehet csak ezt az alsó szakaszát kicserélni, mert ki tudja a régi cső mennyire toldható. Az egész strangot nem akarja a ház felújítani, csak ezt az alsó részt cserélni. Valaha horganyzott acél cső lehetett, horganynak már nyoma sincs az alsó szakaszán, fentebb azért még egész vállalhatóan néz ki kívülről legalább. Ki tudja milyen falvastagsága maradt, mennyire lehet menetet vágni rá vagy hegeszteni (nem tudom, hogyan szokás toldani ezeket).

    Tudnátok erre illetőt ajánlani, aki vállalja a betonból való további kiszedést és új cső beépítését?

    Egy ilyen szakaszon kell majd még betonnal küzdeni a házon kívül:

    Pirossal jelöltem a cső vezetését. Szerencsére a főcső nem a járda alatt van, de a becsatlakozást át kell vezetni a járda alatt.

    *Ez nem olyan munka, amit youtube alapján bevállalhatna laikus ember :) . A régi csövekkel nem könnyű az élet, maga a főcső sem egy mai csirke, gondolom az is kissé rozsdás acél lehet. Meg ide kell azért szerszám is bőven, meg a tudás, hogy hogy célszerű átvezetni a padlón a csövet. Tervrajz van a házról, de a csövezésről nincs. Ellenben a csövezés azért kitalálható, legalább a vízcső helye.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák