Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz lemmy71 #99351 üzenetére

    Enyhén fogalmaztam.. nyilván kötelező, csak én is annyiszor láttam már meghagyott dobozlást, h jajj..

    Kalandor

    A lábazathoz koppra betonozás több szempontból sem szerencsés.. annó nálunk is ilyen volt, de fogtam és felvertem az egészet, hőszigetelés előtt, sőt, a szomszéd felén meg végigástam 25 cm mélyen a lábazat mellett.
    A csapadék beszivárog, sokkal nehezebben tud kiszáradni alatta a talaj, gyakorlatilag a házalap folyamatos dunsztban van..
    Ha nem akarsz most rögtön dupla szegélyes, kavicságyas, térkövezett járdát a meglévő beton helyett, akkor csapózsinórral én biztosan kicsapnám szépen a lábazattól (ha pl 12 cm-es lábazati XPS megy fel) minimum 30 cm-re és nagy flex-szel végigvágnám, majd feltörni a benti sávot.. megásni, hungarocellt lelógatni, színezés után pedig görgeteggel feltölteni..
    Így a csapóeső sok év után sem fog nyomot hagyni a lábazton, lentebb tud kerülni a lábazati hőszigetelésed, nem lesz dunszt, és a kavicson a talajnedvesség sem tud felszivárogni.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák