Új hozzászólás Aktív témák

  • R3ĐßuŁŁ

    őstag

    Szerintem egy jól működő businessbe felesleges erősen beleszólni, kétlem hogy nagy változás lenne. Szerintem max annyi változás lesz, hogy a fee megnő és az nyilván a Legohoz megy majd. Csinálnak majd 1-2 MOC programot ahogy tették idén a bricklinkel együtt. Valamint még talán az új alkatrészek árulásában látok nekik businesst, de úgyis kiderül.

    Aki nagyon régóta Legozik, az még emlékszik a 2000-es évek elején a sötét korszakra, azóta egy nagyon jól felépített üzleti modellt csináltak, ha ezt felrúgnák valami hülyeséggel azon nagyon csodálkoznék.

    Szerintem egyértelműen látszik az utóbbi években, hogy az AFOL-okra is erősen építenek lásd modularok, UCS, Ideas és egyéb creator extra termékek, amik simán egy jó százalékot elfoglalnak a repertoárban. Arról nem is beszélve, hogy 1 ilyen megvásárlása kb 5-6 gyerek árát kiteszi lóvéban, szóval bőven jól keres vele a Lego.

    Elég sok gyűjtőt ismerek, ha lerombolnák a másodlagos piacot és teszem azt egy UCS Falcon a töredékét érné csak az új árának használtan, elég nagy biztossággal mondhatom, hogy német,magyar vagy akármilyen AFOL 70%a nem vásárolná meg a nagy részét ezeknek a drágább termékeknek. Jómagam is úgy vagyok vele, hogy amíg el tudok adni egy terméket 80%os áron megvétel és összeépítés után, addig mindent megveszek ami érdekel és legrosszabb esetben bukok pár 1000-et, de szerzek vele egy jó élményt.

    Ezért sem látom, hogy miért nyúlnának erősen bele ebbe. Szerintem a másodlagos piac fee-t szeretnék még behúzni és kb ennyi, 1-2 ötletes újítással.

    Most komolyan valaki elhiszi, hogy egy céget zavar az, ha sikeresen fogy a terméke a másodlagos piacon is? :D

    Ui : Amibe komolyabban bele tudnak szólni és ártanak a másodlagos piacnak az a szettek hosszabb ideig való árulása, de ezt is kizárnám hiszen nem lehet valamit túl sokáig árulni, mert rá fog unni a vásárló. De ugye ennek nincs is már kifejezetten köze a bricklink felvásárláshoz.

    [ Szerkesztve ]

    Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!

Új hozzászólás Aktív témák