Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Ereshkigal #54808 üzenetére

    Priviben szerintem sok működő, baráti árat árat fogsz kapni. :D

    Mikulás szánkó/Elf téma:
    A szarvasok és maga a mikulás sem egy olcsó figura, ha ezeket levonjuk, ne legyen 3k, mint BL-en, számolunk a legolcsóbb figura árakkal, 1k/db. Már így is 10k lesz a szán ami azért annyira van exkluzív és jól sikerült, hogy ma már botrányosan olcsónak is számítson. :)

    @vzarmo
    Nem teljesen értettem a gondolatmeneted, először úgy tűnt a manók esnek ki nálad a szórásból, majd később a mikulás is ilyennek tűnt. :F Oké, hogy itt karácsonykor nem ő jön, de szerintem dec. 6-án legalább olyan hangsúlyos itthon is, ha nem hangsúlyosabb - már csak a beöltözött mikulások elérhetősége miatt is - gyerek szemmel, mint a karácsony.

    A manók már határeset de nekem az sem annyira pályán kívüli. Ha nem is pontosan definiált, hogy ki, de szinte mindig van vmi kísérő/segítő is a képben itthon is... mesék mellett a manók sem ritkák szvsz attól, hogy itthon a krampusz az elterjedtebb talán.

    Most ennek örömére utánaolvastam és ami 5 perc alatt kiderült az az, hogy:
    - a manók inkább az európai/északi mesékből jönnek
    - a krampusz alpesi/osztrák. legalábbis a keményvonalas, hozzánk már ez is lightos formában érkezett, inkább mint segítő,
    De ahogy írtam, mesékben egy rakás alkalommal a manók is megjelennek.

    Szóval ha amerikai vonal akkor nekem inkább a Mikulás látogatásában a kéményes megoldás, de főleg a kirakott tej+süti a legegyértelműbb idegen jelenség.

Új hozzászólás Aktív témák