Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Xboxone40 #75276 üzenetére

    :N
    "Fontos tudni, hogy ha a használtcikk értékesítése gazdasági tevékenység keretében történik (kivéve, ha a bevételt egyéni vállalkozói tevékenység keretében szerzi meg), akkor a megállapított jövedelem önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít és az ebből származó jövedelem az összevont adóalapba tartozó jövedelmek között szerepeltetendő. Gazdasági tevékenységnek az számít, ha a magánszemély a tevékenységet üzletszerűen, illetőleg tartósan vagy rendszeres jelleggel folytatja"

    Annyira nagyon szigorúan nincs betartva kb. semmi a fentiből.
    Persze ez alapján már 1db készletet is lehetne ebbe a kategóriába sorolni, de azért az mégiscsak inkább elmegy - amíg a gondolatrendőrséget ki nem találják. Az 5-10db-os beszerzéseket már bajosan lehetne ide sorolni.

    Ez már végképp orbitális off, de aki követi a gazdasági híreket és a befektetéseket az kb. tudja, hogy kb. 2008 óta a 0 kamatok korát éljük. Likviditáspumpa (=ingyenpénz). Bármi ami "befektetésnek" tűnt az rakétázott. Kérdezted fentebb, hogy mi mennyit emelkedett, gyk. bármibe bele lehetett nyúlni. Ebbe szocializálódott bele egy korosztály, akár részvény, akár kripto, akár Lego/rézf*szú bagoly "befektetésről" van szó. Hibázni nem nagyon lehetett... amíg van pénz és bármibe menekülnek amiről hiszik, hogy értéke van. Nem mondom, hogy ez most pukkan ki, de 15 év után végre kicsit letértek legalább az irányzékkal... és egyszer valahol pukkannia kell. Ez látható valahol az inflációban is. Az nem megy, hogy mindenkinek k*va jól megy és kihúztuk magunkat a mocsárból/3x magasabbra húztuk magunkat a saját hajunknál fogva. Csodák csodája, valahova oda pozicionálunk lassan, de biztosan, hogy ami 3x annyit ér az majd valahol ugyanannyira lesz elég az elinflált egyéb termékekből.

    A Lego mint befektetés is egy ugyanolyan hitbeli, játékelméleti kérdés. amíg hiszik addig van értéke. És addig hiszik amíg van rá cash. Aztán egy darab értéktelen műanyag lesz belőle hirtelen. Szóval biztos lehet szakérteni hozzá mi éri meg és mi nem de ez egy adott környezetben működik. Amint más prioritások lesznek nem lesz érdekes melyik minifignek más színű az övcsatja és attól aranyat ér. Amíg azt gondoljuk, hogy más is ezt gondolja addig van értéke.

Új hozzászólás Aktív témák