Új hozzászólás Aktív témák

  • M.T.

    senior tag

    válasz Tachion86 #3060 üzenetére

    Amikor épp te vetted lehet volt egy széria amelyiknél rosszul raktak össze valamit vagy esetleg hibás alkatrészek voltak a gyártósorokon.
    Egy biztos akkoriban amikor te jelezted sok embernél előfordult viszont előtte és azóta is ritka jelenség.
    Én dolgoztam olyan helyen ahol tömeggyártás volt és tudom mi az.

    Például jeleztük hogy rossz alkatrészek kerültek a termékekbe az alkatrészeket blokkolták, majd bevizsgálás után megint visszatették a sorra mondván rendben van, megint jeleztük, hogy rossz megint bevizsgálás, megint vissza és így tovább.
    Most abba nem akarok belemenni, hogy a minőség ellenőröknek direkt ki volt adva hogy el kell használni az alkatrészt vagy épp náluk nem jelentkezett hiba ki tudja.
    Azok az alkatrészek amikkel nem volt gond vagy más gyárba kerültek vagy sokkal többe kerültek és hát költség csökkentés kellett, hogy minnél olcsóbban, minnél többet tudjunk gyártani.
    Ha van egy rossz széria eltart egy ideig míg teljesen eltűnik a hiba, mert a gyárak így csinálják de az olcsóbb alkatrészeknél sem 100%ig rossz min csak lehet a fele de a cégek nem pazarolnak, legalábbis a kinai felfogásuak vagy kinaiak, de azok sem akik rájuk akarnak hasonlítani a profit miatt.
    Most nem akarok neveket irni mindenki tud neten keresni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák