Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz Zorma #19923 üzenetére

    Tudnod kell, hogy a tesztoldalakon ideálisnak tartott beállításokat általában elsötétített szobában, különleges minőségű 1080p-s BluRay filmek lejátszása közben, kalibráló eszközzel és szoftverrel érik el. Ezért ezek a beállítások jellemzően elég sötét képet eredményeznek, és a legfőbb erényük a jónak (élethűnek) tartott bőrszínek. Érdekes módon így a plazmatévék színvilágához közelítő színeket érnek el, de sok embernek ez eléggé fakó.
    Tisztáznod kell, hogy alapvetően milyen világítási körülmények között nézed a tévét, tévéműsorokat, vagy külső forrásból filmeket nézel-e.
    Ennek a tévének a színvilága a gyári beállításokkal (a mozi kivételével) jellemzően kékes, ami a piros színt kifejezetten élénkké teszi. Amennyiben ez a színvilág közelebb áll hozzád, akkor a legegyszerűbb lehetőség a lentebb már említett képvarázsló végigfuttatása. Az így létrejött beállításokat a tévé a Felhasználó I-be menti el. Ezután lehet a színárnyalaton javítgatni, de érdemes a módosításokat (meg az eredeti állapotot) feljegyezni. A színeken a legtöbbet a következő helyeken lehet változtatni (a képbeállításon belül):
    színhőmérséklet: hideg, meleg stb.
    színskála: normál, széles stb.
    színkezelő rendszer: piros, zöld, kék stb.
    A tévén minden bemenetre (USB, HDMI, DLNA stb.) külön be lehet, és célszerű is beállítani a képet. Ezt csak akkor lehet, amikor az adott bemenet használatban van.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák