Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz szalmark #19967 üzenetére

    Saját tapasztalatom, hogy ha meg tudod oldani, akkor UTP kábelt használj a PC és a router, valamint a router és a tévé között is. Nekem így van, a Half-OU 1080p 3D MKV állomány lejátszásával nem volt gondom. Ezek tudomásom szerint kb. 20Mbps bitrátával mennek.
    Nálam a PC-n 32 bites WIN7 Ultimate fut, Win Media Player11 és Win Media Center is fent van. A WMP kitűnően működik DLNA szerverként (lehet hogy csak a WMC-vel együtt). A beállításokat a DLNA cikk jól leírja. Ezután a tévén a "Home"-ba kell bemenni, és ott ki kell választani a bemeneteket, amiben pl. az USB is van. Ott már látszania kell a PC-nek. Többen írták, hogy esetleg a PC és/vagy a router tűzfal beállításain is kell matatni, nálam nem kellett. Két trükk van még, legalábbis nálam. Nekem csak akkor jelent meg a nézni kívánt film, ha azt előzőleg betettem a Users\Public\Videos könyvtárba (ezek a Windows Intézőben magyarra vannak fordítva, de ugyanaz). Biztosan vannak még megosztási lehetőségek is, nekem ez így megfelel. Másik az, hogy MKV-t így nem lehet nézni, de AVI-ra átnevezve (semmi más!) már gond nélkül.
    Feltettem és kipróbáltam a Nero Media Home 4-et, az is teljesen jó, sőt azzal bármilyen könyvtárat könnyen meg lehet osztani, és az MKV-val sem kell trükközni. Persze van még egy csomó más DLNA program is, többen azokra esküsznek.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák