Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz DQ #20069 üzenetére

    Nekem LS3500 és LM660S tévém van, de ezek a dolgok egyformák mindkettőn, ezért gondolom, hogy az LS 570S-nél is ilyen lehet. Nálam digitális kábelcsomag van, konkrétan például az M1 esetében mindegy, hogy a képaránynál a "levágás nélkül", az "eredeti" vagy a "teljes szélesség" beállítást használom. A 16:9-es műsor teljes képernyőn jön, a 4:3-as műsornál két függőleges fekete csík van. Nem szeretem a torzított képet. Igazából a "teljes szélesség" beállítást szoktam legtöbbször használni, mert sajnos csatornánként nem lehet külön beállítást menteni, és a legtöbb csatorna esetében ez a praktikus.
    A 16:9-ben adó csatornáknál ez egyértelműen megfelelő. A 4:3-ban adó csatornáknál is sokszor van 16:9-es műsor, ilyenkor kb. a teljes hasznos kép látszik, torzítás nélkül. Amikor 4:3-as műsort adnak, akkor is kitölti a teljes kijelzőt a kép, de az alsó és felső rész lemarad. Amikor ez nagyon zavaró, akkor átkapcsolok az "eredeti"-re, és lesz torzítatlan kép a fekete sávokkal. Sajnos az "eredeti" beállításnál a 4:3-as csatorna 16:9-es műsora egy kicsinyített kép lesz, körben fekete sávokkal (ez nekem nem jön be).
    Megjegyzem, hogy a "levágás nélkül" opció nekem csak az M1-nél aktív (vagy a 16:9-es sugárzás, esetleg valamilyen plusz jel miatt?), ha ezt beállítom és váltok egy 4:3-as csatornára, akkor automatikusan a 16:9 opcióra ugrik. Ez meg torzítva széthúzza a képet a kijelző széléig, ráadásul a 16:9-es műsornál az alsó-felső fekete sávok is megmaradnak.

    #Buccs77
    Megnézheted még a Panasonic ET5 készülékét is. A PH tesztelte:
    [link]
    Ez is passzív, benne van a WIFI, de a SMART tartalma meg se közelíti a LG-jét. A dizájn kissé elavult, Magic Remote nincs hozzá, nem tudom hogy lehet-e okostelefonnal irányítani, viszont olcsóbb, mint az LG.

    [ Szerkesztve ]

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák